Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Delta Airlines: «Πρόστιμο» στους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Είδηση-βόμβα για τον αμερικανικό ταξιδιωτικό κλάδο και όχι μόνο συνιστά η ανακοίνωση της Delta Air Lines πως ανεβάζει τα ασφάλιστρα για την υγειονομική κάλυψη των εργαζομένων, εφόσον αυτοί είναι ανεμβολίαστοι και άρα έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από Covid-19 και να νοσυλευτούν. Τα ασφάλιστρα αυτά στην Delta καλύπτονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση θα επιβαρυνθούν με έως και 200 δολάρια μηνιαίως!

Η είδηση είναι σημαντική διότι… ανοίγει το δρόμο σε ένα διάστημα που οι αμερικανικές επιχειρήσεις του αεροπορικού κλάδου και όχι μόνο αναζητούν τρόπους να πιέσουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν, είτε προσφέροντας κίνητρα είτε τιμωρώντας τους. Η Delta, με την απόφαση της, γίνεται η πρώτη εταιρεία που επιβάλλει ποινή στο κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης με σκοπό να μεταπείσει τους εργαζομένους της να προστατευθούν εναντίον της πανδημίας.

Νέα ήθη
Η νέα πολιτική της εταιρείας ανακοινώθηκε από τον CEO της, Έντ Μπαστιάν, ο οποίος ανέφερε ότι το 75% των περίπου 75.000 εργαζομένων είναι εμβολιασμένο, ενώ προσέθεσε ότι η τελευταία ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα κάνει επιτακτική την ανάγκη για τον εμβολιασμό όλου του προσωπικού.

Η επιβάρυνση αυτή θα επιβάλλεται σε όσους υπαλλήλους δεν θα έχουν εμβολιαστεί, από τη 1 Νοεμβρίου, ενώ, η εταιρεία θα απαιτεί επίσης, όσοι υπάλληλοί της δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, να επιβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ με δική τους επιβάρυνση. Επιπρόσθετα, όσοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι νοσήσουν, ο χρόνος που θα λείψουν, θα αφαιρεθεί από την άδεια τους.

«Ο μέσος όρος δαπάνης για νοσηλεία από Covid-19 κοστίζει στην Delta 40.000 δολάρια κατ’ άτομο. Επομένως η πρόθεση επιβάρυνση είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το χρηματοπιστωτικό ρίσκο που προκύπτει για την εταιρεία από την απόφαση κάποιου εργαζόμενου να μην εμβολιαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπαστιάν, στο υπόμνημα που εστάλη προς όλους τους υπαλλήλους.

Νέα δεδομένα
Με το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών και των τιμωρητικών μέτρων κατά των ανεμβολίαστων να έχει φουντώσει για τα καλά στις ΗΠΑ, η απόφαση της Delta δημιουργεί νέα δεδομένα.

Σημειωτέον πως ήδη η United Airlines έγινε από τις αρχές του μήνα η πρώτη αμερικανική αεροπορική που απαιτεί υποχρεωτικά εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, δίδοντας στο προσωπικό χρονικό περιθώριο έως τις 25 Οκτωβρίου για να συμμορφωθεί. Σε ανάλογη απόφαση κατέληξε και η Frontier Airlines, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται –σύμφωνα με δημοσιεύματα- και η Alaska Airlines. Η Delta δεν κατέφυγε ευθέως στη λύση αυτή, όμως η «τσουχτερή» επιβάρυνση για τους ανεμβολίαστους  συνιστά μια πρώτη κίνηση πίεσης, πριν φτάσει στην επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Πηγή: ot

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1900 ξένοι εργαζόμενοι στην Κύπρο με ετήσιο μισθό άνω των €55.000

Taste and Hospitality

Ξενοδοχεία: 87.000 κλίνες είναι άδειες – 45.000 εργαζόμενοι χωρίς εργασία

Προετοιμάζεται ταξιδιωτικό «πακέτο» κίνητρο για Έλληνες και Κυπρίους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!