Γεύσεις Κυρίως Πιάτα

Σπανάκι: Βάλτε το σούπερ λαχανικό στο πιάτο σας με αυτές τις συνταγές

Το έτρωγε ο Ποπάυ και γινόταν σούπερ δυνατός. Το σπανάκι είναι από τα λαχανικά που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή μας και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με αυτό.

Συγκέντρωσα για εσάς 8 πολύ υγιεινές συνταγές με σπανάκι για να δείτε πώς μπορείτε να το φάτε και να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά του απολαμβάνοντάς το.

Ισπανικές σπανακοκροκέτες

Υλικά για 6 μερίδες (4 κροκέτες η μερίδα) (240 θερμίδες): 200 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, 650 ml. γάλα light, 120 ml. ζωμό λαχανικών, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 75 γρ. αλεύρι, 1/2 κ.γ. αλάτι, πιπέρι, 135 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση: Ξεκινήστε βράζοντας το σπανάκι για περίπου 5 λεπτά. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό και στραγγίστε. Πιέστε για να φύγουν τα υγρά. Αφήστε στην άκρη.

Ανακατέψτε 400 ml γάλα με τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία.

Ζεστάνετε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέστε το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει το σκόρδο προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε και το μείγμα γάλακτος-ζωμού σιγά-σιγά. Ανακατέψτε καλά. Συνεχίστε μέχρι να αποκτήσετε μια κρεμώδη σως.

Προσθέστε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή και για ένα βράδυ ολόκληρο.

Ρίξτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και σε ένα άλλο τη φρυγανιά. Πάρτε περίπου 1 κ.γ. από το μείγμα σπανακιού και κάντε το σαν μακρόστενο κεφτεδάκι με τα χέρια σας. Βάλτε το μέσα στη φρυγανιά, μετά μέσα στο γάλα και μετά και πάλι μέσα στη φρυγανιά. Κάντε το ίδιο με όλα τα κεφτεδάκια σας.

Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ψήστε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι κροκέτες σας.

Σπανάκι με μανιτάρια | Κρεμώδες (236 θερμίδες)

Είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα οικογενειακά σας γεύματα και όχι μόνο.

Υλικά για 6 μερίδες: 680-700 γρ. σπανάκι χωρίς τα κοτσάνια, 2 κ.σ. βούτυρο, 230 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα, 1/4 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 φλ. γάλα, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη, 1/2 φλ. τρίμμα φρυγανιάς πάνκο (ή σκέτη τριμμένη φρυγανιά)

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε λίγο νερό να βράσει (περίπου 5 εκατοστά νερό). Προσθέστε το σπανάκι. Μόλις μουλιάσει όλο το σπανάκι ρίξτε το νερό και με μια σπάτουλα προσπαθήστε να του βγάλετε όσο περισσότερο νερό γίνεται.

Μέσα στο τηγάνι λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει το γάλα. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Ρίξτε μέσα το τυρί και το σπανάκι. Μεταφέρετε σε ένα ταψάκι.

Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήστε στους φούρνο για 20 λεπτά.

Σπιτική πίτσα με σπανάκι και κοτόπουλο (528 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά για 2 πίτσες: 2 πίτες για σουβλάκι, 150 γρ. κοτόπουλο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/3 κόκκινη πιπεριά, 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα, 1 φλ. σπανάκι φρέσκο, 1 μικρή ντομάτα, 30 γρ. φέτα τριμμένη, 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι, 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνοσ τους 200 βαθμούς. Κόψτε τα μανιτάρια, την πιπεριά, την ντομάτα και το σπανάκι. Κόψτε και το κοτόπουλο σε κομματάκια.

Ζεστάνετε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κοτόπουλο, μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε στην άκρη.

Ρίξτε μέσα τα μανιτάρια και την πιπεριά. Προσθέστε 2 κ.γ. ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Πάνω στις πίτες ρίξτε το σπανάκι, το κοτόπουλο, την ντομάτα, την πιπεριά, τα μανιτάρια, την φέτα και την μοτσαρέλα. Προσθέστε ελαιόλαδο.

Ψήστε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σκοτσέζικο, ιρλανδέζικο, Bourbon & Rye Ουίσκι – Αυτές είναι οι διαφορές

Taste and Hospitality

Τα Τέλεια Αυγά Benedict – Ένα πιάτο συνώνυμο με το brunch

Taste and Hospitality

Aλλάζουμε χρονιά με τα πιο «υγιεινά» ποτά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!