Γεύσεις Ποτά

Το πρώτο Γερμανικό κρασί που βαθμολογήθηκε με 100 πόντους βγαίνει για πώληση με 3.000 λίρες

Η Γερμανίδα παραγωγός κρασιού Eva Fricke θα βγάλει τα κρασιά της σε δημοπρασία στο Sotheby’s του Λονδίνου για πρώτη φορά, με στόχο να κερδίσει 3,000 λίρες ανά half-bottle. Το κρασί Eva Fricke Lorcher Krone Riesling Trockenbeerenauslese 2019, είναι το πρώτο Γερμανικό κρασί που συγκέντρωσε 100 πόντους από την αμερικανική έκδοση του The Wine Advocate.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s London θα δημοπρατήσει μια επιλογή από ξηρά και γλυκά κρασιά που παράγονται από την Fricke για πρώτη φορά, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια κρασιού της The Telegraph, Victoria Moore.

Υπάρχουν μόνο 18 φιάλες κρασιού 375ml της Fricke από την σοδειά του 2019, όλα τα οποία θα πουληθούν μέσω του Sotheby’s. Τα μισά μπουκάλια αναμένεται να κοστίζουν μεταξύ 2.000 και 3.000 λιρών το καθένα. Τα άλλα κρασιά της Fricke που θα εμφανιστούν στη δημοπρασία περιλαμβάνουν ένα magnum του πρώτου κρασιού που φτιάχτηκε από την Eva Fricke και ένα  Trockenbeerenauslese(*) από τον τρύγο του 2019 που βαθμολογήθηκε με 99 βαθμούς.

Το Trockenbeerenauslese (TBA) είναι ένα γεμάτο γλυκό κρασί που χαρακτηρίζεται από έντονη οξύτητα, φτιαγμένο από επιλεγμένα αποξηραμένα σταφύλια.

Η Fricke εργάζεται αποκλειστικά στο δικό της project εδώ και δέκα χρόνια, το οποίο ξεκίνησε στον ελεύθερο χρόνο της, ενώ οινοποιούσε στο Leitz.

Η Fricke είπε στην Victoria Moore της The Telegraph: «Η γευστική εικόνα που είχα στο μυαλό μου ήταν πάντα ενός riesling σε σχιστόλιθο. Είδα τους παλιούς μίσχους [τα αμπέλια] και το σχιστόλιθο και σκέφτηκα: «Ουάου, αυτό πρέπει να είναι ξεχωριστό, έχει τη δική του ενέργεια και νομίζω ότι ολόκληρη η κοιλάδα του Λορχ έχει τη δική της ενέργεια».

Και πρόσθεσε: «Η Γερμανία ήταν ένας από τους πιο ιστορικούς θησαυρούς πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, τότε υπεστήκαμε τις αλλαγές της βιομηχανοποιημένης γεωργίας. Δεν πρέπει να φτιάχνουμε τεράστια επώνυμα κρασιά, πρέπει να δημιουργήσουμε ευαισθητοποίηση για τους θησαυρούς που έχουμε εδώ. Και έτσι αντιλαμβάνομαι τη δουλειά μου, ειδικά στο Rheingau ».

Τα κρασιά της Fricke’s θα προσφερθούν στο πλαίσιο της δημοπρασίας κρασιού του Sotheby’s στις 10 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

  • Το Trockenbeerenauslese (TBA) σημαίνει «ξηρή επιλογή φρούτων». Τα σταφύλια αφήνονται στο αμπέλι μέχρι να φτάσουν σε κατάσταση σταφιδιάσματος, με πολύ συμπυκνωμένα σάκχαρα (150-154 Oechsle). Το κρασί Trockenbeerenauslese είναι το πιο γλυκό, σπάνιο και πιο ακριβό Prädikatswein.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ποια είναι τα είδη σούσι και τι προσέχουμε πριν τα καταναλώσουμε

Taste and Hospitality

Γαλλικό πρωινό: Τα 5 πιο χαρακτηριστικά πιάτα!

Taste and Hospitality

Ξέχνα μια και καλή αυτό το αίσχος με τα πατατάκια…Oι γεύσεις που συνοδεύουν κάθε ποτό

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!