Νέα Νεα της Αγορας

ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου: Αισιοδοξία για τις πτήσεις από Ρωσία τον Σεπτέμβριο

Στόχος των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είναι να υπάρχουν ικανοποιητικές κρατήσεις τουριστών για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δώρος Τάκκας, Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την κίνηση που υπήρχε τον Αύγουστο.

Πρόσθεσε ότι «μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή από τις 7 του μήνα μέχρι τις 22, είχαμε το καλύτερο κομμάτι του χρόνου στην πληρότητα των ξενοδοχείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου που έφτασε μέχρι και το 70%, αφήνοντας μας ικανοποιημένους. Με την είσοδο μας στον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε μια πτώση στις κρατήσεις των ξενοδοχείων, ειδικά τις πρώτες μέρες του μήνα και οι πληρότητες κυμαίνονται γύρω στο 50%».

Εξήγησε ότι «αυτή η μείωση στις κρατήσεις υπήρχε και στα «καλά» χρόνια αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που είναι σήμερα. Συγκεκριμένα παρατηρούσαμε τη μείωση αυτή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με την κατάσταση να βελτιώνεται με την είσοδο του Σεπτεμβρίου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει να γίνεται κάτι τέτοιο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «η μείωση των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου δεν οφείλεται φέτος στον εγχώριο τουρισμό, αφού διαχρονικά οι Κύπριοι επισκέπτες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, ολοκλήρωναν τις διακοπές τους την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Αυτό είναι ανεξήγητο τόσο για τους ξενοδόχους όσο και για τους ίδιους τους τουριστικούς πράκτορες, αφού όπως μας ενημερώνουν έχουν αρκετές κενές θέσεις στις πτήσεις που πραγματοποιούν από διάφορες χώρες τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου».

Πρόσθεσε πως «αυτό που είναι αποθαρρυντικό είναι το γεγονός πως ακόμα δεν έχουμε ακόμα δει τους Βρετανούς να επισκέπτονται την Κύπρο σε μεγάλα νούμερα και εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ χαμηλά στις κρατήσεις. Από την άλλη η Γερμανία βρίσκεται στο κόκκινο όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο κάτι που αποτρέπει τα ταξίδια από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα «η βασική αγορά που απομένει είναι η Ρωσική, που ήταν και η μόνη που είχε καλούς αριθμούς όσον αφορά τις κρατήσεις ξενοδοχείων στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Το αισιόδοξο είναι πως οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες διατηρούν τις πτήσεις τους ολόκληρο τον Σεπτέμβριο χωρίς να τις μειώσουν, κάτι που αποτελεί ίσως την πιο θετική εξέλιξη που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «με δεδομένο ότι διατηρούνται οι πτήσεις από τη Ρωσία και λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε συνεργάσιμοι στην προσφορά πολύ ελκυστικών τιμών, ελπίζουμε να έχουμε ικανοποιητικές πληρότητες από τη συγκεκριμένη χώρα ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, ίσως και τον Οκτώβριο ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε ανοικτοί. Ωστόσο πιστεύω πως από το τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου θα δούμε ορισμένα ξενοδοχεία να κλείνουν».

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού για επιχορηγημένες διακοπές  για άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεισφέρει και θα βοηθήσει ορισμένα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο η εβδομάδα δεν είναι δύο μέρες αλλά επτά και ορισμένα ξενοδοχεία που δεν συνεργάζονται με Ρώσους, ίσως αναγκαστούν να κλείσουν».

Πρέπει ωστόσο να λάβουμε υπόψη, συνέχισε «ότι δεν έχουμε μεγάλο ορίζοντα αφού έχουμε στη διάθεση μας μόνο 7 – 10 περίπου μέρες, όλα γίνονται την τελευταία στιγμή και δεν μπορούμε να δούμε πολύ μακριά. Η προσπάθεια όλων είναι να παραμείνουμε ανοικτοί και ο στόχος των ξενοδόχων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου είναι να εξαντλήσουμε τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και ίσως λίγο από τον Νοέμβριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Yπ. Υγείας: Aυτές είναι οι ανώτατες τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά μετά το διάταγμα

Στο δικαστήριο για την μάσκα ο Δήμαρχος Αραδίππου

Taste and Hospitality

Εντοπίστηκε ο ιός της ηπατίτιδας Α σε τρόφιμα από την κυπριακή αγορά (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!