Νέα Νεα της Αγορας

Μάμμαρι: Η κ. Λαμπηδόνα, ετών 99 η γηραιότερη οπαδός με εισιτήριο διαρκείας

Η Λαμπηδόνα Ανδρέου Ορφανού είναι από τις μεγαλύτερες σε ηλικία στην κοινότητα μας. Η θεία Λαμπηδόνα 99 χρόνων πήρε το εισιτήριο διαρκείας και πνευματικά θα είναι δίπλα στην ομάδα μας.

To πιο πάνω αναφέρει το Σωματείο Ροτσίδη Μάμμαρι: ” Για τη θεία Λαμπηδόνα, ετών 99, η οποία προμηθεύτηκε το εισιτήριο διαρκείας της και ποζάρει στο φακό”.

Το ποδόσφαιρο στο Μάμμαρι άρχισε να καλλιεργείται στις αρχές του 1940

Πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στο Μάμμαρι ήταν ο Αθλητικός Όμιλος Μάμμαρι «ΟΜΟΝΟΙΑ».Δύο χρόνια μετά η «ΟΜΟΝΟΙΑ» αλλάζει όνομα. Ο αθλητικός σύλλογος Μάμμαρι η «ΑΤΕ ΠΕΚ» ήταν το νέο όνομα . H ATE ΠΕΚ Μάμμαρι (όπου αγωνίστηκε και ο ήρωας Σάββας Γ. Ροτσίδης ) άντεξε μέχρι το 1961.

Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένας σύλλογος στο όνομα του τελευταίου ήρωα της ΕΟΚΑ Σάββα Γ. Ροτσίδη.Έτσι λοιπόν η ΑΤΕ ΠΕΚ Μάμμαρι ,ο θρησκευτικός σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» και η «ΣΕΚ» Μάμμαρι ενώθηκαν κάτω από το όνομα του ήρωα της κοινότητας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την θυσία του.

Η Εθνική Ένωση Νέων Μάμμαρι «ΡΟΤΣΙΔΗΣ» ήταν το νέο καμάρι του χωριού..

Στον αθλητικό τομέα και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, ο Ροτσίδης Μάμμαρι έδρεψε δάφνες και δίκαια σήμερα θεωρείται σαν μια από τις καλύτερες αγροτικές μας ομάδες. Από το 1962 που εντάχθηκε στην δύναμη της αθλητομάνας ΕΠΟΠΛ και μέχρι το 1985 έχει κατακτήσει τρεις φορές το κύπελλο ήθους ( 1973,76,78 ) ,πέντε φορές αναδείχτηκε δευτεραθλητής ΕΠΟΠΛ ( 1973,74,77,82,84) ,μια φορά αναδείχτηκε κυπελλούχος ΕΠΟΠΛ ( 1978 ) και δυο φορές φιναλίστ του κυπέλλου ( 1980,84 ).Το 1978 ο ΡΟΤΣΙΔΗΣ αναδείχθηκε η μόνη αήττητη ομάδα της ΕΠΟΠΛ και τον ίδιο χρόνο πήρε τον τίτλο στην δεύτερη ομάδα. Πρωταθλητής ομίλου αναδείχτηκε 8 φορές (1973,74,77,78,79,82,83,84) και δευτεραθλητής ομίλου τέσσερις φορές (1970,76,80,85). Στις 23 Ιουνίου 1985 δημιουργείται η Δ΄Κατηγορία και ο ΡΟΤΣΙΔΗΣ εντάσσεται στην δύναμη της ΚΟΠ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1986 ο Ροτσίδης αποκτά το δικό του ιδιόκτητο γήπεδο που και πάλι παίρνει το όνομα του ήρωα «ΡΟΤΣΙΔΕΙΟΝ ΣΤΑΔΙΟΝ» .

Η 23η Νοεμβρίου 1997 ήταν άλλη μια σημαντική στιγμή για το Ροτσίδη. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Αρχεπίσκοπος Χρυσόστομος εγκαινιάζουν το ιδιόκτητο οίκημα του, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το πιο μεγάλο μου ταξίδι…ΕΣΥ

Η Bacardi ανακοινώνει αλλαγές στην ευρωπαϊκή ηγετική ομάδα της

Taste and Hospitality

Kετογονική δίαιτα: Ποιοι αδυνατίζουν ευκολότερα με αυτό τον τύπο διατροφής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!