Νέα Νεα της Αγορας

Το On the Beach αναλαμβάνει το κόστος των τεστ Covid για κρατήσεις και στη Κύπρο

Δυναμικά επανέρχεται στην αγορά ο On the Beach, ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αναστολή των πωλήσεών του έως τις 31 Αυγούστου, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών, που επέβαλλε η βρετανική κυβέρνηση. Σήμερα, ο διαδικτυακός ταξιδιωτικός πράκτορας όχι μόνο επανέρχεται στην πώληση, αλλά καλύπτει και το κόστος των τεστ Covid-19, το οποίο υπολογίζεται σε άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών, για τους πελάτες που κάνουν κράτηση σε βασικούς προορισμούς, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αυτόν τον μήνα.

Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει την πώληση πακέτων διακοπών αυτό το καλοκαίρι, προκαλώντας σοκ στη βρετανική αγορά.

On the Beach

Ανακοινώνοντας την επιστροφή στην πώληση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΑ, Simon Cooper, είπε: “Έχοντας παρακολουθήσει προσεκτικά τις τρέχουσες ταξιδιωτικές ενημερώσεις και περιορισμούς, που ισχύουν τόσο στη Βρετανία, όσο και σε βασικούς προορισμούς μας, αλλά και το συναίσθημα των πελατών μας, θεωρούμε ότι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τους καλωσορίσουμε και πάλι. Σε αυτό, μας ενθαρρύνει η χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αλλά και η πορεία των προγραμμάτων εμβολιασμού, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και σε πιο δημοφιλείς προορισμούς μας. Και, ενώ η ζήτηση έχει πάρει τον δρόμο για να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία, βλέπουμε, παράλληλα, μια αυξανόμενη όρεξη μεταξύ των καταναλωτών να αναπληρώσουν τις χαμένες καλοκαιρινές αποδράσεις”.

Το On Beach προσφέρει δωρεάν τεστ Covid-19 -τόσο τεστ αντιγόνου, όσο και PCR- με όλες τις κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για διακοπές εντός του 2021, στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με το OTA, η κίνηση αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει στην άρση των οικονομικών εμποδίων που θέτουν τα τεστ PCR στους πελάτες, οι οποίοι φαίνεται να έχουν εγκλιματιστεί στο “νέο φυσιολογικό” περιβάλλον των ταξιδιών και των διακοπών στο εξωτερικό.

Το On the Beach δημιούργησε ένα ταμείο 1,5 εκατομμυρίων λιρών αφιερωμένο στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια και στην υποστήριξη μιας μακροπρόθεσμης και διαρκούς επιστροφής του τουρισμού. Και αναμένει ότι, τουλάχιστον 1 εκατομμύριο λίρες από αυτά θα δαπανηθούν για να προσφέρουν στους πελάτες δωρεάν τεστ για τον Covid.

Τα τεστ θα παραγγελθούν αυτόματα μετά τις κρατήσεις και θα παραδοθούν τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, με ένα τεστ αντιγόνου να πραγματοποιείται στις διακοπές πριν από την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα τεστ PCR να διεξάγεται την ή πριν από τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για τα τεστ το On the Beach συνεργάστηκε με τον εγκεκριμένο από την UKAS πάροχο τεστ Covid, Collinson. Αρχικά, τα τεστ θα είναι διαθέσιμα μόνο για πελάτες στην Αγγλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το On the Beach, το 32% των ανθρώπων ανέφεραν το κόστος των τεστ PCR ως έναν από τους κύριους λόγους που δεν είχαν κλείσει διακοπές για το 2021. Ενώ, το ένα τέταρτο εκείνων που δεν προγραμμάτισαν διακοπές φέτος δήλωσαν ότι, τα δωρεάν τεστ για τον Covid-19 θα τους δώσουν το απαραίτητο κίνητρο για να κάνουν κράτηση τώρα.

Όπως προέκυψε στην έρευνα του OTA, το 53% των ερωτηθέντων αισθάνεται σίγουρο για την κράτηση διακοπών για το υπόλοιπο του 2021, σε αντίθεση με μια έρευνα του Ιουλίου, που διαπίστωσε ότι το 34% θα σκεφτόταν να κλείσει διακοπές φέτος.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε αυτήν την κορυφαία προσφορά για τους πελάτες μας και αφαιρούμε το οικονομικό βάρος των τεστ PCR για τους παραθεριστές, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με μια νέα κανονικότητα στις διακοπές. Οι οικονομικές επιπτώσεις των τεστ PCR εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για πολλούς να κλείσουν διακοπές στο εξωτερικό, και, ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε δωρεάν τεστ Covid-19 στους πελάτες μας που κάνουν κράτηση τον Σεπτέμβριο, για διακοπές που θα υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους”, πρόσθεσε ο Cooper.

Κι άλλες παροχές στην “υπηρεσία” του πελάτη

Το On the Beach κυκλοφόρησε επίσης μια νέα υπηρεσία με την ονομασία “Νέα κανονική δέσμευση κράτησης”, με στόχο να καθησυχάσει τους πελάτες σε περίπτωση που η κράτησή τους επηρεαστεί από τον Covid-19. Αυτή η υπηρεσία περιλαμβάνει πλήρης επιστροφή μετρητών, σε περίπτωση ακύρωσης διακοπών λόγω του Covid-19 ή αλλαγών στους ταξιδιωτικούς κανονισμούς. Επίσης, δωρεάν έξοδα ακύρωσης σε περίπτωση που ένα μέλος του συμβαλλόμενου αναγκαστεί σε καραντίνα πριν ταξιδέψει και χωρίς τέλη τροποποίησης από το On the Beach, εάν ο επιλεγμένος προορισμός επηρεαστεί από τον Covid-19.

“Το σύστημα φωτεινού σηματοδότη είναι πιθανό να παραμείνει μαζί μας για λίγο ακόμα, οπότε η ‘Νέα κανονική δέσμευση κράτησης’ προσφέρει πρόσθετη διαβεβαίωση και διαφάνεια, βοηθώντας τους πελάτες μας στον προγραμματισμό των διακοπών τους και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη τους στην ταξιδιωτική βιομηχανία”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του On the Beach.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Daily Express: Στις πέντε πιο ασφαλείς χώρες για το έτος η Κύπρος

Taste and Hospitality

Ελλάδα: Πού κρίνεται το στοίχημα Σεπτ.-Οκτ. για τον τουρισμό

Taste and Hospitality

Ανάκληση τροφίμων: Aνιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!