Γεύσεις Ποτά

Τί είναι τραγανό κρασί;

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη φράση «τραγανό κρασί» από έναν φίλο σας οινόφιλο. Τι πραγματικά είναι ένα τραγανό κρασί και γιατί είναι τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτό τον συχνά χρησιμοποιούμενο, σύγχρονο όρο.

Η λέξη “τραγανό” χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την περιγραφή λευκών οίνων και είναι μια αναφορά τόσο στην οξύτητα του κρασιού όσο και στη ξηρότητα του. Ένα κρασί είναι τραγανό όταν έχει μια καλή ποσότητα οξύτητας που δίνει μια αίσθηση γεύσης παρόμοια με φρεσκοστυμένη λεμονάδα, σε συνδυασμό με την απουσία σακχάρων ή ισχυρών γεύσεων φρούτων. Για αυτούς τους οίνους, η οξύτητα και η ξηρότητα παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο όσον αφορά στη γεύση.

Ένα τραγανό κρασί πρέπει να καθαρίσει και να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σας, σε αντίθεση με ένα κρασί που είναι στιφό και αφαιρεί την υγρασία από το στόμα σας. Θα πρέπει να έχει γεύση αναζωογονητική και να είναι το τέλειο κρασί για να σερβίρετε σε μια ζεστή μέρα.

Τα τραγανά κρασιά αποδίδουν τα μέγιστα όταν είναι νεαρά. Δεν ενδείκνυνται για μεγάλη παλαίωση, καθώς τα καλύτερα σταφύλια για αυτά τα κρασιά συλλέγονται όταν δεν είναι ακόμα πλήρως ώριμα, με αποτέλεσμα να έχουν ψηλή οξύτητα χωρίς πολλά σάκχαρα. Αυτή η έλλειψη ζάχαρης σημαίνει επίσης ότι αυτά τα κρασιά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, καθιστώντας τα ευκολόπιοτα. Προσπαθήστε να τα πιείτε όταν είναι πιο φρέσκα.

Θα βρείτε τραγανά κρασιά κάθε φορά που θα ανοίξετε ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Ασύρτικο, Albariño, Μοσχοφίλερο, Torrontes και ακόμη και ένα νεαρό trocken Riesling. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να ισχυριστούν ότι τα τραγανά κρασιά δεν είναι πολύ ενδιαφέροντα, χαρακτηρίζοντάς τα ως “βασικά” κρασιά. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια, αν και είναι μια άποψη που συνεχώς ενισχύεται από σνομπ τύπους κρασιού. Στην πραγματικότητα, τα τραγανά κρασιά μπορούν να είναι εξαιρετικά για συνδυασμούς με φαγητό, ειδικά όταν η πρώτη ύλη έρχεται από τη θάλασσα.

Topgreekwines.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το δημοφιλές κοκτέιλ που στο αεροπλάνο έχει καλύτερη γεύση!

Taste and Hospitality

Ρακόμελο: ΄Ένα ζεστό ελληνικό αλκοολούχο ποτό με κρητική τσικουδιά και μέλι

Ποτά για τις κρύες νύχτες του Χειμώνα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!