Πρόσωπα Φιλοξενία

Χ. Πισσαρίδης: Wake up call η πανδημία για βιώσιμη ανάπτυξη

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παραχωρώντας κίνητρα για ESG επενδύσεις, ενώ το κοινό θα πρέπει να εκπαιδευτεί για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μέσω της κατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών που εφαρμόζουν κριτήρια ESG. Αυτό επισήμανε ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, νικητής Νόμπελ Οικονομικών το 2010, Regius Professor of Economics του London School of Economics και professor of European Studies του University of Cyprus.

Μιλώντας στο 5ο Business Leader Summit που διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου ο κ. Πισσαρίδης τόνισε πως η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη ήταν πάντοτε παρούσα και πριν από την πανδημία, αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν υπήρξαν συνεπείς στην υιοθέτηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον και θυσίαζαν τις εκπομπές ρύπων για χάρη της ανάπτυξης.

Η πανδημία, πρόσθεσε, αποτέλεσε το wake up call για την εφαρμογή βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οικονομίες και επιχειρήσεις ενόψει της στρατηγικής για ανάκαμψης των οικονομιών τους. Συμπλήρωσε πως μέσω της Πράσινης Συμφωνίας και του Προγράμματος Ανάκαμψης, η ΕΕ προτίθεται να αφιερώσει το 25% του Ταμείου σε ESG επενδύσεις.

Ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε πως για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη προς την κοινωνία θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κρατών, μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων με την κοινωνία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δρόμοι που φτιάχτηκαν από καζάνια με μεροκάματο ένα σελίνι τη μέρα…(ΦΩΤΟΣ)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Kώστας Τσιάκκας…η παράδοση σ’ ένα ποτήρι ζιβανίας

Aυτό είναι ο νέος ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!