Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Xιλιάδες οι ζημιές στο ξενοδοχείο Ρόδον

Αυξημένες ζημιές για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε η εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» σύμφωνα μνε ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι ζημιές σημείωσαν αυξήση και έφτασαν  τις  €224,8 χιλ. από €181,8 χιλ. το αντίστοιχο  εξάμηνο του 2020 με τον τζίρο της να μειώνεται στις €472,6 χιλ. από €754 χιλ.

Συγκεκριμένα , το ξενοδοχείο Ρόδον ήταν κλειστό από τις 10 Ιανουαρίου 2021 μέχρι και τις 13 Μαΐου ως μέτρο που υιοθετήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.  Τα έξοδα διοίκησης και των πωλήσεων ανήλθαν στις €123,3 χιλ. από €113,1 χιλ.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους του Insider με την ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑΚ με τις προοπτικές αναφέρεται ότι η πρώτη φάση ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενοδοχείου Ρόδον ολοκληρώθηκε το 2018. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και η τρίτη φάση της ανακαίνισης θα ολοκληρωθεί πριν παρέλθει το 2021. Επίσης  στις 29 Ιουνίου 2020 η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία δημόσιας χρηματοδότησης σχετικά με την ανακαίνιση και αναβάθμιση για χορηγία με το υφυπουργείο τουρισμού.

Επίσης αναμένεται να εισπραχθεί ποσό μέχρι €642 χιλ. από το οποίο €500 χιλ. θα καταβληθεί στην τράπεζα βάση συμφωνίας για μείωση του δανεισμό της εταιρείας από το υφυπουργείο τουρισμού πριν το τέλος του 2021 .

Όσον αφορά τις προοπτικές για την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου, επισημαίνεται ότι θα είναι βελτιωμένες νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει νέο κλείσιμο του ξενοδοχείου ένεκα τα πανδημίας. Τα ετήσια αποτελέσματα αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα περίπου με το 2020.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πεκίνο: Ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των τουριστών!

Φ.Λεβέντης: «Με ζωντανή μουσική… και ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η διασκέδαση»

Taste and Hospitality

Mεγάλο Σάββατο: Kλείνουν οι υπεραγορές και τα καταστήματα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!