Back of the House (BOH) Διοίκηση

Κύπρια κατέκτησε την πρωτιά στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής «Olivier Roellinger 2021»

Πρώτη στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής «Olivier Roellinger 2021» στην κατηγορία των χωρών της Νότιας Ευρώπης κατετάγη η φοιτήτρια του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) Αργυρώ Παύλου.Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα και σε αυτόν συμμετείχαν φοιτητές μέχρι 25 ετών. Την τιμητική έβδομη θέση έλαβε επίσης φοιτήτρια του ΑΞΙΚ, η Ανδριάνα Ευστρατίου.

Κύπρια κατέκτησε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής

Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, τη γαστρονομική σχολή Ferrandi Paris και την ένωση εστιατορίων υψηλής γαστρονομίας και πολυτελών ξενοδοχείων Relais & Chateaux. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση για την ανάγκη αποτροπής της χρήσης ψαριών υπό εξαφάνιση στη μαγειρική με απώτερο σκοπό την αποφυγή της κατάχρησης των θαλάσσιων ειδών και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Οι υποψήφιοι καλούνται να αποδείξουν ότι η μαγειρική δημιουργία μπορεί να είναι τόσο αειφόρος όσο και νόστιμη.

Το ΑΞΙΚ, ως ένα ιστορικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για επαγγελματική ειδίκευση στα ξενοδοχειακά, επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα, έχει ως κεντρικό εκπαιδευτικό στόχο την προαγωγή της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Το Ινστιτούτο συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό για πέμπτη συνεχή χρονιά παρά τις δύσκολες συνθήκες.

AEHT - Posts | Facebook

Μέχρι σήμερα εξασφάλισε το πρώτο βραβείο κατά τα έτη 2017, 2019 και 2021, το δεύτερο βραβείο το 2020 και το τρίτο βραβείο το 2018.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παγκόσμιο πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού σε εστίαση, τουρισμό

Taste and Hospitality

Όταν οι πλούσιοι το «τερματίζουν»: Νερό χιλιάδων δολαρίων, η «χρυσή» πίτσα και ο καφές που μάλλον θα σας αηδιάσει! (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

1918: Έτσι νίκησαν οι Κύπριοι την Ισπανική γρίπη…με ούζο και σκόρδο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!