Νέα Νεα της Αγορας

Ελλάδα: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του» – «Δεν αποκλείεται να έχουμε Μέγα- Σεισμό»

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Η επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.

Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ ενημέρωσε για τη σημερινή σύσκεψη, καθώς η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας συνεχίζεται.

Σεισμός στην Κρήτη: Η στιγμή που ο εγκέλαδος «χτυπά» το Ηράκλειο

Το κρίσιμο ερώτημα της συνεδρίασης

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα, «είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γένεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι;

«Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Απάντηση στο ερώτημα της επιτροπής, ίσως, να δώσει η απόφασή της να σταλούν κλιμάκια ειδικών επιτόπου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

1700 δονήσεις στη Θήβα

Από τον Ιούλιο έως και σήμερα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις, εξήγησε ο κ.Παπαδόπουλος και γι΄αυτό εκτιμά πως η πολιτεία οφείλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Με μεζούρα θα ανοίξουν café, bar και εστιατόρια σε υπαίθριους χώρους

Taste and Hospitality

Οι απαντήσεις για το τι αλλάζει από την 1η Αυγούστου…

Taste and Hospitality

Αποσύρεται σοκολάτα από την κυπριακή αγορά (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!