Εσωτερικοί Σχεδιασμοί Φιλοξενία

Σχεδίαση και διάταξη εστιατορίου: Τι να προσέξετε!

Σημαντικό είναι να υπάρχει μια συγκεκριμένη σχεδίαση και διάταξη του χώρου του εστιατορίου καθώς είναι καθοριστικοί παράγοντες, για να είναι ένα εστιατόριο επιτυχημένο.

Σε πολλά κράτη κάθε επιχειρηματίας, που σκοπεύει να δημιουργήσει από το μηδέν ένα νέο εστιατόριο, υποχρεούται να υποβάλλει στο κράτος ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να εγκριθεί. Αυτό σημαίνει ότι πριν από κάθε οικοδομική εργασία, πριν την ηλεκτρική εργασία, τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, την εγκατάσταση των συσκευών κουζίνας κλπ. πρέπει να έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο -και εγκεκριμένο από την πολιτεία- σχέδιο για το εστιατόριο.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, άλλοτε μια εφαρμογή, άλλοτε την εμπειρία και άλλοτε γραφεία εσωτερικού σχεδιασμού, οι επιχειρηματίες εστιατορίων οφείλουν να φροντίζουν για την δημιουργία ενός ιδανικού χώρου. Όποια κι αν είναι η επιλογή κάθε επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει τα βασικά στοιχεία ενός σχεδίου για το εστιατόριο και να έχει μια ιδέα για τα στοιχεία στα οποία θα επικεντρώνεται το design.

Τα στοιχεία ενός σχεδίου εστιατορίου.

1. Είσοδος

Η πρώτη εντύπωση μετράει και οι πελάτες θα επιλέξουν να επισκεφθούν ένα εστιατόριο βασισμένοι στο εξωτερικό του design. Πριν ακόμη, λοιπόν, αποφασίσει κάποιος να απολαύσει το γεύμα του σε ένα εστιατόριο, αυτό οφείλει να του αποδείξει ότι αξίζει την δοκιμή.

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016

2. Χώρος αναμονής

Εφόσον σχεδιαστεί σωστά η είσοδος του εστιατορίου, ο επιχειρηματίας πρέπει να επικεντρωθεί στον χώρο αναμονής ή το φουαγιέ. Ορισμένα εστιατόρια χωρίζουν το φουαγιέ από την τραπεζαρία, ενώ μερικά το διατηρούν ανοιχτό. Σε άλλα σχέδια εστιατορίων, η περιοχή αυτή έχει εντελώς παραλειφθεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο από επισκέπτες που περιμένουν για το τραπέζι τους. Αν, λοιπόν, δεν επιθυμεί κανείς έναν χώρο αναμονής, τότε θα πρέπει να φροντίσει να υπάρχει αρκετός χώρος για τους επισκέπτες.

3. Η τραπεζαρία

Όταν επισκέπτες σας περνούν από τον χώρο αναμονής στον χώρο της τραπεζαρίας, μεταφέρονται αμέσως στο πιο σημαντικό μέρος του εστιατορίου. Η τραπεζαρία πρέπει να είναι φιλόξενη αλλά ταυτόχρονα να δίνει και προσωπικό χώρο. Η τραπεζαρία πρέπει να καταλαμβάνει το 60% της συνολικής έκτασης, ενώ η κουζίνα και οι περιοχές προετοιμασίας θα πρέπει να φτάσουν το 40%. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθοριστεί πόσος χώρος θα αντιστοιχεί σε κάθε επισκέπτη.

4. Η κουζίνα

Φυσικά η σχεδίαση και η διάταξη του εστιατορίου δεν αφορά μόνο τους επισκέπτες. Μια καλά σχεδιασμένη κουζίνα θα κάνει το προσωπικό του εστιατορίου ευτυχισμένο και περισσότερο αποδοτικό.

Ένα καλό σχέδιο κουζίνας ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ατυχημάτων μέσα στην κουζίνα, αλλά και ελαχιστοποιείται και ο χρόνος παρασκευής ενός πιάτου.

5. Μπάνιο

Το μπάνιο είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους. Ένα καθαρό μπάνιο υποδεικνύει μια καθαρή εγκατάσταση και δείχνει ότι υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον επισκέπτη. Η εύκολη πρόσβαση στο μπάνιο είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, ενώ ο χώρος έρχεται να συμπληρώσει το ιδανικό σχέδιο.

Σάλος στην Ιταλία: Εστιατόριο απαγορεύει την είσοδο σε 5χρονα γιατί... -  ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE

Της Βασιλικής Παύλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φαρμακάς: To χωριό με το «μαγικό» νερό

Τεχνητοί ύφαλοι και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Λεμεσός: Εκεί που χτυπούσε η καρδιά της διασκέδασης (Βίντεο από το 1991)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!