Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Mount Gay Rum: 300 χρόνια κληρονομιάς και τεχνογνωσίας

Μπορείτε να ταξινομήσετε το ρούμι με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές αποχρώσεις, πόσο καιρό έχουν παλαιώσει και τον τύπο του βαρελιού στο οποίο έχουν παλαιώσει. Για τους σκοπούς μας, όμως, μια πιο απλή άποψη τα χωρίζει σε τρεις κατηγορίες: ανοιχτόχρωμο, σκοτεινό και καρυκευμένο, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ που κυμαίνεται από 20% έως 75%.

Τα πιο σκούρα ρούμια είναι γενικά βαρύτερα και περιέχουν έντονη γεύση μελάσας με βραδύτερη περίοδο ζύμωσης που επιτρέπει την πλήρη ανάπτυξη της γεύσης. Τα ελαφρύτερα ρούμια μπήκαν στη σκηνή έναν αιώνα αργότερα, χρησιμοποιώντας καλλιεργημένη μαγιά στη διαδικασία ζύμωσης που οδήγησε σε ένα προϊόν στεγνώματος. Παλαιωμένο για μικρότερες περιόδους, τα ελαφριά ρούμια είναι πιο ανοιχτόχρωμα και λιγότερο γεμάτα σε γεύση.

Τέλος, τα ρούμια με μπαχαρικά προσθέτουν γεύσεις όπως κανέλα, δεντρολίβανο, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και κάρδαμο για να ενσωματώσουν μια επιπλέον αίσθηση στη γεύση τους. Αυτά τα μπαχαρικά συνήθως προστίθενται σε σκούρα ρούμια, αλλά μπορούν να προστεθούν σε ελαφριά ρούμια μαζί με λίγη καραμέλα για μια χαρακτηριστική γλυκιά γεύση μπαχαρικών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MOUNT GAY RUM

Θα ήταν αδύνατο να βουτήξουμε στην ιστορία του ρούμι χωρίς να αναφέρουμε το Mount Gay Distillery, το παλαιότερο αποστακτήριο ρούμι στον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1703. Αυτό το μικρό αποστακτήριο αναπτύχθηκε-σκάβοντας ένα πηγάδι, φυτεύοντας χωράφια από ζαχαροκάλαμο και επεκτείνοντας προς ένα μεγαλύτερο μέλλον – υπό την ηγεσία του Sir John Gay Alleyne.

“Δύο σημαντικές πράξεις από το 1654 και το 1703 αναφέρουν ότι το ρούμι είχε ήδη παραχθεί αυτές τις ημερομηνίες στο κτήμα Mount Gay, καθιστώντας το Mount Gay το παλαιότερο αποστακτήριο ρούμι”, εξηγεί η Mount Gay Rum Master Blender Trudiann Branker.

Το Mount Gay υπερηφανεύεται για την κληρονομιά και την πλούσια ιστορία του που εκτείνεται σε αιώνες και έρχεται σε κάθε μίγμα. Σήμερα, το Mount Gay βρίσκεται πάνω από τέσσερα μείγματα πυρήνων: Eclipse, Black Barrel, XO και το 1703 Master Select. Κάθε ένα από αυτά τα μείγματα είναι βυθισμένο στην ιστορία του Mount Gay και το καθένα είναι φτιαγμένο με ιδιότητες μοναδικές για το Mount Gay και το νησί των Μπαρμπάντος.

“Αξιοποιούμε πάνω από 300 χρόνια κληρονομιάς και τεχνογνωσίας. Για να προσφέρουμε πλούσιο και γευστικό ρούμι”, εξηγεί η Branker. «Το Mount Gay είναι σαν μια βύνη μέσα στο ρούμι, παρασκευάζεται πλήρως στα Μπαρμπάντος από τη ζύμωση έως την εμφιάλωση. Επιλέγουμε μόνο το καλύτερο ζαχαροκάλαμο από τα Μπαρμπάντος και την Καραϊβική και ακολουθούμε υπαίθρια ζύμωση σε ξύλινα βαρέλια χρησιμοποιώντας νερό φιλτραρισμένο με κοράλλια από το αρχικό μας πηγάδι και ιδιόκτητες ζύμες για αρωματικό πλούτο. “

TERROIR

Τα Μπαρμπάντος ξεχωρίζουν στην Καραϊβική ως το μόνο νησί με βάση τα κοράλλια, το οποίο, με τη σειρά του, του επιτρέπει να παράγει μερικά από τα πιο αγνά νερά στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας το δικό τους ιδιωτικό πηγάδι, το Mount Gay μεταφέρει αυτό το νερό για να τροφοδοτήσει τη διαδικασία παραγωγής του. Η τοπική μελάσα στο Μπαρμπάντος τείνει να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερες αποδόσεις γεύσης.

«Το έδαφος των Μπαρμπάντος είναι απαράμιλλο και έχει σημαντική επιρροή στο ρούμι Mount Gay», παραδέχεται η Μπράνκερ. «Αρχικά, τα Μπαρμπάντος είναι το μόνο νησί με βάση τα κοράλλια από την Καραϊβική, το οποίο παράγει μερικά από τα πιο αγνά νερά στον κόσμο. Αντλούμε νερό από το ιδιωτικό μας πηγάδι στο κτήμα μας κατά τη διαδικασία παραγωγής μας ».

“Το Mount Gay Rum έχει αυτή τη ξεχωριστή γεύση σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο ρούμι από τα νησιά”, λέει η Taylor Rae, Bartender στο NYCH’s Ghost Donkey and US National Winner: MGR Taste of Summer Comp. «Λόγω της ιστορίας του ως το πρώτο πρωτότυπο ρούμι, μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη δεξιοτεχνία στο μπουκάλι. Το Mount Gay διαφέρει από τα άλλα ρούμια του νησιού επειδή όλα μέσα στο μπουκάλι είναι εγγενώς Bajan. Το κοραλλιογενές φιλτραρισμένο νερό που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το ρούμι συλλέγεται από το νησί, τη φυσική υπαίθρια μαγιά που αλληλεπιδρά με το αεράκι του νησιού. Τέλος, η τέλεια ισορροπία που είναι το μείγμα δοχείου και στήλης είναι μοναδική για το Mount Gay. “

Το Mount Gay παίρνει αυτές τις ιδιότητες των Μπαρμπάντων και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας έναν μοναδικό συνδυασμό αποσταγμάτων για να δημιουργήσει μια ευρύτερη ποικιλία γεύσεων. Το Scottish McMillan Double Retort Copper Pot Stills παράγει πιο έντονα άρωμα, όπου εξακολουθεί να παράγει μια φρουτώδη γεύση με νότες βουτύρου.

«Ο συνδυασμός κάθε σταδίου της διαδικασίας καθιστά το ρούμι μας πραγματικά μοναδικό: από την επιλογή μελάσας ζαχαροκάλαμου μέχρι τη ζύμωση σε ξύλινα βαρέλια, την απόσταξη, την ωρίμανση σε διάφορους τύπους δρύινων βαρελιών και τέλος την τεχνογνωσία της Master Blender [Trudiann Branker] κατά τη διαδικασία ανάμειξης », λέει ο Raphaël Grisoni, Διευθύνων Σύμβουλος του Mount Gay. «Το μοναδικό προφίλ των ρουμιών μας οφείλεται στο μείγμα των ρουμιών και στη διαδικασία παλαίωσης σε βαρέλια Bourbon, κονιάκ και αμερικανικό ουίσκι υπό την επίδραση ενός τροπικού κλίματος».

Αυτές οι έντονες γεύσεις βρίσκονται στον πυρήνα αυτού που ξεχωρίζει το ρούμι από τα άλλα σκούρα ποτά του και το Mount Gay εργάζεται σταθερά για να ξεχωρίσει ξανά από τους ανταγωνιστές του ρούμι.

“Η φάση ανάμειξης είναι πραγματικά μια τέχνη”, αποκαλύπτει η Μπράνκερ. «Συνεργάζομαι στενά με την ομάδα για να επιλέξω προσεκτικά κάθε μείγμα που περιλαμβάνεται στα προϊόντα μας.»

Ο Grisoni προσθέτει ότι «το μοναδικό στο Mount Gay είναι ότι είμαστε το παλαιότερο ποτοποιείο ρούμι στον κόσμο και αξιοποιούμε πάνω από 300 χρόνια κληρονομιάς και τεχνογνωσίας. Ενώ έχουμε τελειοποιήσει την τέχνη της παρασκευής ρούμι, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το προϊόν μας και να εμπλουτίζουμε την παράδοση του ρούμι. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ επιστήμης και δεξιοτεχνίας όταν πρόκειται για την παραγωγή των κορυφαίων προϊόντων ρούμι. Ο συνδυασμός είναι μια πραγματική τέχνη, με μια αλχημεία ελεγχόμενων πρακτικών και εξειδικευμένης διαίσθησης ».

ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ MOUNT GAY

Το Mount Gay διακρίνεται από τους νεότερους αδελφούς ρούμι του νησιού με τη δεξιοτεχνία του. Ως ο παλαιότερος κατασκευαστής ρούμι στην επιχείρηση, προσπαθεί συνεχώς να θέτει τον εαυτό του ως το χρυσό πρότυπο στο ρούμι. Παρόλο που έχει ποικίλο προφίλ γεύσης, μπορείτε να επιλέξετε ρούμι Mount Gay για τις περίπλοκες νότες μαύρης σοκολάτας, αμυγδάλου, ώριμης μπανάνας και φρέσκιας βανίλιας.

«Ένας άλλος τρόπος που περνούν τα Μπαρμπάντος στο ρούμι είναι η μελάσα που παρασκευάζεται στα Μπαρμπάντος κατά τη διαδικασία της ζύμωσης. Υπάρχει ένα βαθύτερο προφίλ γλυκύτητας που μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί με άλλες μελάσες από τα γύρω νησιά και η διάκριση είναι προφανής », προσθέτει ο Rae. «Το Mount Gay έχει βουτυρώδες και στρογγυλεμένο φινίρισμα που σας επιτρέπει να το απολαύσετε τόσο από μόνο του όσο και σε ένα κοκτέιλ. Το Mount Gay έχει πλούσια πολυπλοκότητα με νότες βαθιάς βανίλιας, βελανιδιάς και καραμέλας ».

Η παραλλαγή των εκφράσεων Mount Gay απευθύνεται σε απαιτητικούς ουρανίσκους και σε όσους αναζητούν γεύση και πλούτο στα ποτήρια τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΟ RUM

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πιείτε ρούμι και δεν υπάρχουν λάθος τρόποι. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το απολαύσετε σε ένα κοκτέιλ και ως νησιώτικο ποτό, μπορείτε να βρείτε άφθονα σε μεγάλη μορφή ποτού tiki. Αλλά η γκάμα του ρούμι μετακινείται πολύ πέρα ​​από τα ποτά -ομπρέλες στην παραλία και, daiquiris και Old Fashioneds.

Όταν πρόκειται να πιείτε το Mount Gay, ο Γενικός Διευθυντής Raphaël Grisoni αρέσει να το κρατάει απλό. «Απολαμβάνω απλά, εμβληματικά κοκτέιλ όπως το κλασικό ρούμι που γίνεται με Mount Gay Black Barrel-είναι το κοκτέιλ μου», λέει ο Grisoni.

Για την Branker, «Το Mount Gay XO και το αναψυκτικό είναι το ποτό μου. Το Mount Gay είναι ένα εξαιρετικό βασικό συστατικό για πολλά κλασικά κοκτέιλ, καθώς και ένα υγρό που μπορεί να καταναλωθεί καθαρό ή με ένα μεγάλο παγάκι για να αναδείξει την πραγματική γεύση και νότες. Για παράδειγμα, το Black Barrel είναι υπέροχο σε μια συστροφή σε ένα παραδοσιακό μπάρμπεκιου Rum Punch και το XO είναι ιδανικό για να πάρετε το Old Fashioned. “

Ο Tyler Caffall, ο επικεφαλής μπάρμαν στο NoMad Bar στη Νέα Υόρκη, λέει: «Στο μπαρ μας, χρησιμοποιούμε κυρίως τις ποικιλίες Mount Gay Eclipse και Mount Gay Black Barrel. Μου αρέσει το πόσο άπαχα και πικάντικα είναι αυτά τα ρούμια σε σύγκριση με άλλα αποστάγματα μελάσας. Εκτός από το ψήσιμο μπαχαρικών από τη βελανιδιά, μου αρέσει το πιπέρι, η μπανάνα και οι νότες τζίντζερ που παίρνω από το Mount Gay Eclipse».

Το ρούμι συνδυάζεται επίσης με μερικές πραγματικά νόστιμες επιλογές φαγητού και ειδικά με πικάντικα φαγητά, λαμβάνοντας υπόψη την κληρονομιά της Καραϊβικής. Το Mount Gay είναι πραγματικά στα καλύτερά του όταν το απολαύσετε με ένα πιάτο όπως πικάντικα ζυμαρικά ή συμπληρώνοντας τα μπαχαρικά ψησίματος και την καραμέλα σε μια πουτίγκα ψωμιού.

Για μια ματιά στο Mount Gay Distillery με την Master Blender Trudiann Branker, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Coca-Cola HBC εξαγοράζει την Three Cents

Taste and Hospitality

Ό,τι είναι τα play offs για τις ομάδες ποδοσφαίρου…έτσι και ο τρύγος για τους αμπελοκαλλιεργητές

Taste and Hospitality

Είναι το hot dog είδος σάντουιτς; Ένα ερώτημα που «σπάει τους νόμους της φυσικής»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!