Back of the House (BOH) Διοίκηση

4 τρόποι για να ενισχύσετε την επωνυμία του εστιατορίου σας

Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της εστίασης στην χώρα μας έχει αντιληφθεί ότι το κύριο επαγγελματικό αντικείμενο τους ξεπερνά, σήμερα, τη δημιουργία γευμάτων και έχει μετασχηματισθεί στην προσφορά μιας ξεχωριστής εμπειρίας πελάτη. Πώς όμως αυτό το βίωμα, αυτή η ξεχωριστή αίσθηση φιλοξενίας μπορεί να συνδεθεί, διαδικτυακά και φυσικά, με την επωνυμία της επιχείρησης,  και να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της;

Στο πλαίσιο αυτό, σας το ennafood, παραθέτει συνοπτικά 4 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πετύχετε την ενίσχυση της απήχησης της επωνυμίας σας, σε κάθε σημείο εμπορικής παρουσίας σας αλλά και στις ενέργειες προβολής σας.  

Πίσω από ένα όνομα υπάρχει πάντα μια φιλοσοφία, που αξίζει να μεταδίδεται και στο διαδίκτυο

Το βασικό στοιχείο που αντιλαμβάνεται κάθε πελάτης που σας επισκέπτεται, και παράλληλα ορίζει την εμπειρία του, είναι η φιλοσοφία σας και η δήλωση της αποστολής. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσφέρετε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον που θα καλλιεργεί την οικειότητα, την άνεση και τα ζεστά συναισθήματα, ή να έχετε δημιουργήσει έναν πολυτελή χώρο, με προσεγμένη ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια, ώστε να παρέχετε υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση. Με απλά λόγια, αυτό που είστε σαν επιχείρηση είναι αυτό που ορίζει το κοινό σας και προσκαλεί συγγενικές ομάδες καταναλωτών. Γι’ αυτό, και η  διαδικτυακή δήλωση της ταυτότητας σας, με χρώματα, εικόνες, ύφος, αναρτήσεις, λέξεις, περιγραφές, πληροφορίες, θα πρέπει να συνάδει με το αληθινό σας προφίλ και την επιχειρηματική «πραγματικότητα» που έχετε δημιουργήσει. Έτσι, πετυχαίνετε μια στοχευμένη εντύπωση αλλά και  τον πρώτο οπτικό και συναισθηματικό δεσμό με το κοινό σας. Και αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερα περίπλοκο, από τη στιγμή που έχετε κατασταλάξει στη φιλοσοφία σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μια οικογενειακή ταβέρνα, υποδεχθείτε τους επισκέπτες στον ιστότοπό σας με μια φράση που σας περιγράφει όπως «Καλώς ήρθατε στο σπίτι των πιο αγαπημένων γεύσεων». Από την άλλη, αν δίνετε  βάρος στα υγιεινά γεύματα, οι φυσικές αγνές πρώτες ύλες έχουν θέση στα εικαστικά, τις φωτογραφίες αλλά και τους πίνακες ή συλλογές που θα αναρτήσετε στους κοινωνικούς σας λογαριασμούς. Το  διαδίκτυο είναι ο ηλεκτρονικός σας καθρέφτης στον οποίο πρέπει να σας αναγνωρίσουν οι πελάτες που σας ξέρουν αλλά και οι πελάτες που αναζητούν ένα προφίλ επιχείρησης όπως το δικό σας. 

Φιλοξενία σημαίνει επικοινωνία, η οποία έχει και ηλεκτρονική μορφή

Ένα σημαντικό κομμάτι της φιλοξενίας και της εμπειρίας του καταναλωτή είναι και η διαδικασία της επικοινωνίας. Ο διάλογος σας μαζί του, η κατανόηση του χαρακτήρα και των αναγκών του είναι τα θεμέλια στα οποία «χτίζεται» η σχέση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης. Μια διαδικασία η οποία γίνεται με άριστο τρόπο δια ζώσης και πρέπει να συνεχίζεται και ηλεκτρονικά και μετά την επίσκεψη του πελάτη στην επιχείρησή σας. Πέρα, από τη συνεπή παρουσία σας στα κοινωνικά σας δίκτυα, μπορείτε να καλλιεργήσετε ποιοτικού επιπέδου σχέσεις με το κοινό σας μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), αρκεί να έχετε εξασφαλίσει την άδεια να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία τους για να συνεχίσετε το διάλογο μαζί του. Θέματα που μπορείτε να επιλέξετε είναι για παράδειγμα, μια προσφορά για γιορτή, γενέθλια και επετείους, μια εκδήλωση γευσιγνωσίας με κάποια νέα σας πιάτα ή κρασιά, κάποιες πιθανές προωθητικές ενέργειες (π.χ. happy hour), η ανανέωση του μενού σας με νέες ενδιαφέρουσες κατηγορίες (όπως πιάτα χωρίς γλουτένη, vegan προτάσεις, παιδικό μενού κ.λπ.) ή μια αλλαγή στο κατάστημά σας όπως η ανακαίνιση της σάλας σας ή το άνοιγμα της αυλής σας κ.ά. Κρατώντας ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με το πελατολόγιό σας, σύμφωνα πάντα με φυσικά με την επιλεγμένη στρατηγική marketing, δημιουργείτε προσωποποιημένους λόγους και αφορμές για επαναληπτικές επισκέψεις πελατών, βάζοντας τις βάσεις για εξατομικευμένη και μοναδική εμπειρία.

Ένα εστιατόριο δεν είναι ένας αυτόνομος πλανήτης αλλά μέρος μιας κοινότητας

Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επωνυμίας μιας επιχείρησης εστίασης διαδραματίζει και ο δεσμός που έχει με την περιοχή στην οποία είναι ενταγμένη. Οπότε είναι καλό να αναπτύξετε συνεργασίες και συνέργειες με τα άλλα μέλη αυτού του συνόλου και να στηρίξετε με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξή σας αλλά και τις πηγές ενίσχυσης της επωνυμίας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαφημιστείτε σε διαφορετικού αντικειμένου επιχειρήσεις, να δημιουργήσετε κανάλια επικοινωνίας και προβολής με επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη δική σας ή ακόμα και να συμμετέχετε με την κουζίνα σας σε έκτακτα ή τακτικά γεύματα στην επιχείρησή τους, από τη στιγμή που δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Αντίστοιχα, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με εργασιακά συγκροτήματα και γραφεία και να αναλάβετε περιπτώσεις catering, συναντήσεις ή και συνέδρια, δι-επιχειρηματικές εκδηλώσεις που σχεδιάζουν. Αν έχετε σε κοντινή απόσταση πανεπιστημιακή σχολή, μπορείτε να προχωρήσετε σε ειδικά σχεδιασμένες φοιτητικές εκπτώσεις αλλά και να δώσετε στους νέους σπουδαστές την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στο κατάστημά σας.  Τέλος, κάθε κίνηση εταιρικής ευθύνης λειτουργεί πολλαπλασιαστικά υπέρ της θετικής σας φήμης, οπότε η συμμετοχή σας σε οικολογικές ενέργειες, δράσεις προστασίας της φύσης, η στήριξη φιλανθρωπικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι επιλογές που αξίζει να αξιοποιήσετε.

7+1 Καλοκαιρινά εστιατόρια ξενοδοχείων, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.com.cy

Pop Up κινήσεις, μια τάση από το εξωτερικό την οποία μπορείτε να εκμεταλλευτείτε 

Μια εξαιρετική ευκαιρία για να μεγεθύνετε την προβολή σας, αλλά και να φτάσει η επωνυμία σας ακόμα πιο μακριά από τη φυσική σας έδρα είναι οι «ενέργειες Pop up». Μια τάση, αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, που σημαίνει την εμφάνιση σας σε έναν προσωρινό χώρο αλλά και τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στο χώρο σας, σχετικής με το αντικείμενο και το κοινό σας. Μια μικρή περιοδεία των πιάτων σας σε προσωρινά στημένα mini εστιατόρια σε γειτονικές περιοχές, η συμμετοχή σας – σαν χορηγός – σε μια παράλληλη θεματική εκδήλωση (π.χ. υπαίθρια μουσική συναυλία), είναι κινήσεις που ανοίγουν τον δρόμο σε ένα ευρύ κοινό να σας ανακαλύψει. “Δανείζοντας”  τις εγκαταστάσεις σας για μια σειρά εκδηλώσεων όπως ένα  εργαστήρι χειροτεχνίας ή ζωγραφικής για παιδιά, μια βραδιά οινογνωσίας ή ζυθογνωσίας, με ειδικά χαμηλές προσφορές για όσους επιδιώκουν να συνεχίσουν με γεύμα στο χώρο σας, θα σας φέρει πιο κοντά σε πιο εξειδικευμένο κοινό και θα προσθέσει τη φυσική σας έδρα στους υποψήφιους γαστρονομικούς του προορισμούς. Τέλος, ε εργαστήρια μαγειρικής, προσφέρουν εξαιρετικά θετική εικόνα και επωφελή εμπειρία σε ανθρώπους που σας γνωρίζουν αλλά και σε αγνώστους οπαδούς της κουζίνας σας, καλώντας τους  να συνδεθούν μαζί σας και φυσικά να σας διαφημίσουν στον ευρύτερο κύκλο τους. 

Τα 9 καλύτερα εστιατόρια στο Χαλάνδρι - Γεύση - Athens magazine

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

10 vintage πράγματα που δεν υπάρχουν πια στα αεροπλάνα

ΣΤΕΚ: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Taste and Hospitality

Νέα επιχείρηση; Τα πρώτα απαραίτητα βήματα για την επιτυχία της

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!