Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Η Pernod Ricard εξαγοράζει τo The Whisky Exchange

Σε μια κίνηση που ταράζει τα νερά της βιομηχανίας ποτών και της ηλεκτρονικής λιανικής πώλησης προχώρησε σήμερα ο γαλλικός κολοσσός, Pernod Ricard. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, υπέγραψε σύμφωνο εξαγοράς του μεγαλύτερου καταστήματος ηλεκτρονικών πωλήσεων The Whisky Exchange χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτονται τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας.

Μια κίνηση που εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική επέκτασης της γαλλικής εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα κομβικό κανάλι της μακροπρόθεσμης στρατηγικής μας. Αυτό που με ενθουσιάζει περισσότερο είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη, πιο αξιόπιστη και πιο κερδοφόρα πλατφόρμα στην Ευρώπη.

Γνωστό παγκοσμίως για το ηλεκτρονικό του κατάστημα, το Whisky Exchange λειτουργεί επίσης και τρία φυσικά καταστήματα στο Λονδίνο προσφέροντας σχεδόν 4000 μάρκες ουίσκι και μπέρμπον, κονιάκ, τζιν, ρούμι και τεκίλα σε περισσότερες από 30 χώρες.

pernod ricard eksagorazei to the whisky exchange 1

Ο Sukhinder και ο Rajbir Singh, που ίδρυσαν το Whisky Exchange το 1999, θα παραμείνουν στο “τιμόνι” της επιχείρησης που θα λειτουργεί πλέον σαν ανεξάρτητη θυγατρική της Pernod Ricard.

H Pernod Ricard είναι γαλλική εταιρεία ποτών, από το 1975, πλέον δεύτερη σε μέγεθος στον κόσμο. Έχει εξαγοράσει τις Seagram το 2006, Allied Domecq το 2005 και Irish Distillers το 1988 με αποτέλεσμα να κατέχει πολλά σημαντικά brands και αποστακτήρια στη Σκωτία και την Ιρλανδία όπως τα Chivas Regal, Jameson, The Glenlivet, Aberlour, Longmorn, Scapa, Redbreast, Ballantine’s και πολλά ακόμη. Φυσικά το χαρτοφυλάκιο της Pernod Ricard δεν περιορίζεται στο ουίσκι καθώς κατέχει σπουδαία brands ποτών όπως, μεταξύ πολλών άλλων, τα Beefeater Gin, Absolut Vodka και Havana Club Rum.

Η ιδιοκτησία του The Whisky Exchange θα δώσει στην Pernod Ricard πρόσβαση σε χρήσιμα δεδομένα για την ζήτηση των καταναλωτών και την αγοραστική τους συμπεριφορά. Μια κίνηση που ευελπιστεί να αποδειχθεί κλειδί στην μελλοντική της ανάπτυξη καθώς μέχρι σήμερα το ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά την περσινή του ανάπτυξη κατά 63%, αποτελεί μόνο το 5% του συνολικού τζίρου του ομίλου.

Η εξαγορά ακολουθεί μια γενικότερη μετατόπιση προς το ηλεκτρονικό εμπόριο για τη βιομηχανία ποτού, γεγονός που γιγαντώθηκε με την πανδημία. Υπενθυμίζουμε την εξαγορά του ανταγωνιστή του The Whisky Exchange, Master of Malt από τη γερμανική Anheuser-Busch InBev NV το 2018 που ήταν μεταξύ πολλών άλλων αλλαγών μια κίνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ποιος θα είναι ο γενικότερος αντίκτυπος στην βιομηχανία και πως θα επηρεάσει η εξαγορά αυτή τη γενικότερη σκηνή; Θα το δούμε σε βάθος χρόνου αλλά αυτό που ελπίζουμε εμείς, όπως πάντα, είναι η όποια αλλαγή να είναι προς όφελος του καταναλωτή και του αγαπημένου μας αποστάγματος.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Παφίτικο φιστίκι: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Cachaça: Το τρίτο πιο καταναλωμένο απόσταγμα στον πλανήτη

Taste and Hospitality

Γλυκό αμυγδάλου: Ιστορία, Μέθοδος παραγωγής και γαστρονομία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!