Παρουσίαση Φιλοξενία

Αλλάζει όψη η Γεροσκήπου

Σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της Γεροσκήπου ξεκινούν να υλοποιούνται την αμέσως επόμενη περίοδο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη. 

Πρόκειται για τη δημιουργία δυο νέων κυκλικών κόμβων και την ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του δήμου που θα δώσουν λύσεις στην τροχαία διαχείριση στην περιοχή, και θα συμβάλουν στην περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της επαρχίας Πάφου.

Εντός των ημερών, ανέφερε ο κ. Παυλίδης, αναμένεται η κατακύρωση των προσφορών για δυο νέους οδικούς κόμβους στη Γεροσκήπου. Οι προσφορές έχουν ήδη υποβληθεί και αξιολογηθεί. 

Ο πρώτος κόμβος θα δημιουργηθεί επί του κεντρικού οδικού άξονα, στη Λεωφόρο Μακαρίου, από το ύψος της πολιτιστικής κίνησης του Δήμου μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Κολώνης. 

Από το σημείο αυτό θα δημιουργηθεί ένας νέος οδικός άξονας παράκαμψης του κέντρου της Γεροσκήπου που θα φτάνει μέχρι τη βιοτεχνική περιοχή των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου. 

Ακόμη, συνέχισε ο κ. Παυλίδης, στο μέσο της διαδρομής, στο ύψος του πρώην ΚΕΝ, θα δημιουργηθεί ένας νέος κυκλικός κόμβος για διοχέτευση της κυκλοφορίας τόσο προς τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου, όσο και προς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου- Λεμεσού. Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου εκτίμησε ότι οι δυο κόμβοι θα είναι έτοιμοι σε ένα περίπου χρόνο.

Είπε, επίσης, πως τον Νοέμβριο αναμένεται να προκηρυχθούν οι προσφορές και για τα έργα στον πυρήνα της Γεροσκήπου που αφορούν στην υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών και τον εξωραϊσμό των κτηρίων. Ο κ. Παυλίδης εκτίμησε ότι τα έργα που θα συνδέσουν τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της Γεροσκήπου θα συμβάλουν στην τόνωση της εμπορικότητάς του κέντρου του δήμου.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η μαγεία της φύσης στους Σταλακτίτες του Φοινιού – (BINTEO)

Taste and Hospitality

Ψες ένα ποντιακό τραπέζι…άναψε ένα φως στην ιστορία και αυτό κάνει η γαστρονομία

Οι 20 παραλίες της Κρήτης που την καθιστούν παράδεισο επί Γης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!