Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Νέοι παίκτες έρχονται στο delivery ειδών σούπερ μάρκετ – Ποια είναι η Jokr που μπαίνει στην ελληνική αγορά

Ζυμώσεων συνέχεια αναμένεται στον κλάδο του online delivery ειδών μικρής λιανικής με νέους εγχώριους και διεθνείς παίκτες, που βολιδοσκοπούν εδώ και κάποιο καιρό την ελληνική αγορά να ετοιμάζονται να προστεθούν στο «μενού» επιλογών των καταναλωτών.

Προσεχώς, την είσοδό στην ελληνική αγορά δρομολογεί η αμερικανική startup Jokr, μια εταιρεία που υπόσχεται να παραδώσει προϊόντα μικρής λιανικής μέσα σε 15 λεπτά ή όπως χαρακτηριστικά λέει πριν «πριν το νερό στην κατσαρόλα προλάβει να «βράσει». 

H εταιρεία που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και στο Λουξεμβούργο ίδρυσε προ ημερών παράρτημα , με διακριτικό τίτλο Jork Greece και αρχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ. Σκοπός της Ανώνυμης Εταιρείας που έχει δημιουργηθεί με την επωνυμία Jork Greece Single Member S.A. είναι η διαδικτυακή ή μη πώληση, προώθηση, λιανική διάθεση, παράδοση και διανομή στην εγχώρια αγορά τροφίμων, αλκοολούχων ποτών, προϊόντων υγιεινής καθώς επίσης και άλλων σχετικών προϊόντων προς κατανάλωση. Επίσης η εταιρεία που έχει έδρα τον Δήμο Αθηναίων μπορεί να διαχειρίζεται αλλά και να επεξεργάζεται πρώτες ύλες και ημικατεργασμένα τρόφιμα για να παράγει και να αποστέλλει τελικά προϊόντα στον καταναλωτή καθώς και να προετοιμάζει μαγειρεμένα γεύματα. Όλα τα παραπάνω θα γίνονται, όπως προκύπτει από το σχετικό καταστατικό της εταιρείας που έχει αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ μέσω των δικών της dark stores. Η Jokr μάλιστα αναζητά ήδη προσωπικό (διανομείς και πικαδόρους παραγγελιών) για να στελεχώσει την δραστηριότητά της αρχικά στην περιοχή της Αττικής. 

Η νεοφυής επιχείρηση, ξεκίνησε την λειτουργία της στην Αμερική μόλις το 2021. Πρόκειται για μια ιδέα του Ralf Wenzel, του ανθρώπου που ηγήθηκε από το 2014 της επέκτασης της αντίστοιχης υπηρεσίας Foodpanda από την Ασιατική αγορά στην Ευρώπη και η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την Delivery Hero. Στα ιδρυτικά της στελέχη περιλαμβάνονται βέβαια πέρα από τον Wenzel και άλλα ανώτερα στελέχη τόσο της Delivery Hero όσο και της Foodpanda. 

Μέσα σε μόλις λίγους μήνες ζωής, η εταιρεία έχει επεκταθεί σε ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ευρώπη ενώ ολοκλήρωσε και τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της, σηκώνοντας 170 εκατ. δολάρια, στον οποίο συμμετείχαν επενδυτές όπως HV Capital, GGV Capital, Balderton Capital, Tiger Global Management, καθώς και το VC της Λατινικής αμερικής Kaszek. 

Iefimerida

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

1900 ξένοι εργαζόμενοι στην Κύπρο με ετήσιο μισθό άνω των €55.000

Taste and Hospitality

«Πρόεδρε, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά: Δώστε οφτόν στον λαό» (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Ryanair: Τρολάρει την Τρας…Της«έβγαλε» εισιτήριο για οπουδήποτε (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!