Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Αναβάλλεται η συναυλία του Ψαραντώνη – Οι φήμες και οι ανακοινώσεις

Η συναυλία του Ψαραντώνη αναβάλλεται για την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, λόγω ακύρωσης πτήσεων ως αποτέλεσμα της εξαγγελθείσας απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα και όχι γιατί κάποιος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως έχει διαρρεύσει στο διαδύκτιο. Οι κρατήσεις ισχύουν για τη νέα ημερομηνία.

Ο Ψαραντώνης θα ερχόταν ξανά στον χώρο του,, στην Αξιοθέα, όπου έδωσε την πρώτη του συναυλία πριν από 16 χρόνια και έκτοτε δημιούργησε μιαν ισχυρή σχέση τόσο με το Φεστιβάλ, όσο και με το Θ.Ε.ΠΑ.Κ., καθώς συνεργάστηκε για τη μουσική στην παράσταση του Μαχαιρά και του Ερωτόκριτου. Έρχεται, αυτή τη φορά, όχι μόνο με δύο από τα παιδιά του, τη Νίκη και τον Λάμπη, αλλά και με τον γιο του Γιώργη, τον εγγονό και συνονόματό του Αντώνη Ξυλούρη. Mαζί τους για πρώτη φορά στην Αξιοθέα, ο γνωστός προικισμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης των παραδοσιακών οργάνων, Γιάννης Παξιμαδάκης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε το εξής:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τρεις γενιές από τη θρυλική οικογένεια των Ξυλούρηδων θα ανταμώσουν στις 10 του Οκτώβρη (μαζί τους κι ο Παξιμαδάκης) για να μας μεταφέρουν στον κόσμο της μουσικής της Κρήτης που είναι ο κόσμος της υψηλής ποίησης. Εκεί όπου η Τέχνη ενίκησε τη Φύση, καθώς ανεπανάληπτα το αποτύπωσε ο Κορνάρος στον Ερωτόκριτότου. Όπως, άλλωστε, το έχει επανειλημμένα πει ο Ψαραντώνης, κύριος οδηγός και δάσκαλός του κατά τη σύνθεση και την ερμηνεία, είναι ο «παλμός της Φύσης».

Αυτόν ακροάζεται και προσπαθεί ακολουθώντας το δικό του μονοπάτι και τους δικούς του τρόπους, να κατακτήσει τα μυστικά της τέχνης του –αρκεί ν’ ακούσετε το ορχηστρικό «Παλμός», αλλά και τα «Αιθέρας», «Ταξίδι», «Γυρισμός» από τον ψηφιακό του δίσκο Νογώ, ή ακόμη τον «Αυτοσχεδιασμό» από τον δίσκο Eκτός εαυτού για να νιώσετε το βάθος αυτής της ανεπανάληπτης σχέσης ενός αυτοδίδαχτου ιδιοφυούς μουσικού με τους ήχους και τους νόμους της Φύσης.

Ψαραντώνης: «Βλέπω συνέχεια τον αδερφό μου, Νίκο Ξυλούρη» - Rethemnos Live

Με μιαν επιλογή από τις καλύτερες στιγμές της μουσικής του πορείας, με γνωστές και λιγότερο γνωστές επιτυχίες του, αλλά και με νέα κομμάτια, δικά του ή που του τα εμπιστεύονται σπουδαίοι μουσικοί της Κρήτης, και με τους δυναμικούς αυτοσχεδιασμούς του που υφαίνουν τον ιστό της κάθε συναυλίας του, ο Ψαραντώνης κομίζει κάθε φορά καινούριο ρίγος, κατορθώνει και δημιουργεί την ταραχή και το δέος του υψηλού, αλλά και αγγίζει τα λυρικότερα και αισθαντικότερα στοιχεία του μουσικού βάθους της έκφρασης του Κρητικού και γενικότερα του Ελληνικού και του Μεσογειακού λαού.

Ψαραντώνης: λύρες, μπουλγαρί, τζουράς, φωνή
Νίκη Ξυλούρη: κρουστά, φωνή
Λάμπης Ξυλούρης: ούτι
Αντώνης Ξυλούρης: λαούτο
Γιάννης Παξιμαδάκης: λαούτο, φωνή

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

Taste and Hospitality

Έρχεται το VEGAN FAM Spring FAIR

Taste and Hospitality

Διαγωνισμός: Κερνάμε δείπνο στο αγαπημένο σου εστιατόριο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!