Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Τίτλοι τέλους για την Alitalia – Σταματούν οι πωλήσεις εισιτηρίων

Στο σίριαλ της Alitalia μπαίνει ένα τέλος. Η εταιρεία, που από το 2017 τελούσε υπό καθεστώς πτώχευσης, ύστερα από την αποχώρηση της Etihad, με τους εργαζόμενους να έχουν μερίδιο ευθύνης καθώς αρνούνταν την εξαγορά από τη Lufthansa, φοβούμενοι απολύσεις, αλλά και την στήριξη των τραπεζών, γυρίζει σελίδα.

Μετά τη διαδικασία πώλησης του πτητικού έργου της «Alitalia – Società Aerea Italiana Spa» στη δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων. Η διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά από τις 15 Οκτωβρίου 2021, που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων του νέου φορέα.

Η νέα ιδιοκτήτρια, θα παραλάβει 52 νέα αεροσκάφη, θέλοντας να τα φθάσει στα 105, έως το 2025.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι εισιτηρίων Alitalia (055) των οποίων η πτήση είναι προγραμματισμένη με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021, από ή προς οποιονδήποτε προορισμό ή προέλευση παγκοσμίως και έχει ακυρωθεί, ότι υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές δυνατότητες:

  • αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης,  έως τις 14 Οκτωβρίου 2021  ( τελική ημερομηνία επιστροφής)
  • αλλαγή προορισμού  με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψει έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο. 
  • Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια  στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται  στην Ιταλία και για εισιτήρια που είναι διεθνή.

Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com(link is external)) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο. 

Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. 

Πηγή: huffingtonpost.gr, Reuters

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πράσινο φως για την ανέγερση τετράστερου ξενοδοχείου, στον Δήμο Σωτήρας

Taste and Hospitality

Πέθανε ο Κύπριος Επιχειρηματίας Αντρέας Τρύφων (ΦΩΤΟ)

Taste and Hospitality

Από τις ΗΠΑ στην Κύπρο εκ των αντιπροέδρων της Royal Caribbean International

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!