Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

The Bee’s Knees: Τα γόνατα της μέλισσας σε ποτό

Πόσο θελκτικό μπορεί να ακούγεται ένα κοκτέιλ του οποίου το όνομα μεταφράζεται ως «τα γόνατα της μέλισσας;» Κι όμως, στην πραγματικότητα, στα γόνατα της η μέλισσα κουβαλά την αμβροσία, την πιο εξαιρετική γύρη που με τα θρεπτικά της συστατικά αποτελεί τη βασική τροφή των μελισσών. Το κοκτέιλ The Bee’s Knees δανείζεται μια φράση της αμερικανικής αργκό για να χαρακτηρίσει τη γεύση του, η οποία θεωρείται μοναδική, εξαιρετική και άκρως απολαυστική.

Η ιστορία του The Bee’s Knees

Μέχρι και πριν μερικά χρόνια, υπήρχε η θεωρία πως το The Bee’s Knees δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης. Το μέλι και ο χυμός λεμονιού που περιέχει το κοκτέιλ πίστευαν πως ήταν τα καλύτερα συστατικά για να καλύψουν την κακή ποιότητα τζιν που διακινούνταν εκείνη την εποχή λαθραία στα παράνομα μπαρ ή που παράγονταν κατ’οίκον.

The Bee's Knees, Knees

Λίγα χρόνια πριν όμως, ο σπουδαίος ιστορικός κοκτέιλ Jared Brown ξετρύπωσε ένα άρθρο της 22ας Απριλίου 1929 από την εφημερίδα Brooklyn Standard Union, με θέμα την τάση της τότε εποχής με τα γαλλικά μπαρ μόνο για γυναίκες! Σε μια από τις τελευταίες παραγράφους του άρθρου αναφέρεται και το κοκτέιλ The Bee’s Knees, ως δημιουργία της κυρίας Margaret Brown!

Ποια ήταν όμως η κυρία Margaret Brown;

Η κυρία Margaret Brown υπήρξε κόρη φτωχών Ιρλανδών μεταναστών που ήρθαν στις ΗΠΑ στις αρχές του 19ου αιώνα. Παντρεύτηκε τον κύριο James Joseph Brown, γνωστό ως ‘’JJ’’, έναν αυτοδημιούργητο μηχανικό εξορύξεων ο οποίος κέρδισε αρκετά χρήματα από την εργασία του και κατάφερε να ανέλθει και κοινωνικά στα υψηλότερα επίπεδα της «καλής κοινωνίας» των ΗΠΑ. Και η ίδια, παρόλο που χώρισε με τον κύριο James Joseph Brown, δημιούργησε μια ολόκληρη περιουσία, την οποία, μέχρι το θάνατο της, τη μοίραζε μεταξύ των ταξιδιών και των φιλανθρωπιών.

The Bee's Knees, Knees

Η Margaret Brown έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο από το ταξίδι της με τον Τιτανικό και την επιβίωση της από αυτό. Λέγεται μάλιστα πως κατά τη διάρκεια του ναυαγίου λειτούργησε με αυταπάρνηση, σώζοντας δεκάδες επιβάτες, μέχρι που την έσυραν στην κυριολεξία προς τη σωσίβια λέμβο υπ’ αριθμό 6, λίγο πριν την πλήρη βύθιση του πλοίου. Η «ανδρεία» της στο ναυάγιο της χάρισε το παρατσούκλι ‘’The Unsinkable Molly Brown’’, ενώ η ζωή της έγινε και μιούζικαλ που ανέβηκε στο Broadway!

Λίγα χρόνια μετά το θάνατο της, ο David Embury συμπεριέλαβε το The Bee’s Knees στο βιβλίο του The Fine Art of Mixing Drinks του 1948, προσθέτοντας μάλιστα και ελάχιστη ποσότητα φρέσκου πορτοκαλιού.

The Bee’s Knees – συνταγή:

  • Χτυπήστε όλα τα υλικά με πάγο σε ένα σέικερ
  • Διπλοσουρώστε σε παγωμένο ποτήρι τύπου κοκτέιλ

Γαρνιτούρα:

μια φλούδα πορτοκαλιού

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Από που προέρχονται τα αρώματα του κρασιού;

Taste and Hospitality

Τσιρίδου για Ναυτιλία: Εργοδοτεί 9.000, συνεισφέρει 7% στο ΑΕΠ

Taste and Hospitality

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Bourbon, Rye, σκοτσέζικου και ιρλανδέζικου Ουίσκι

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!