Νέα Νεα της Αγορας

Προχωρούν οι διαδικασίες για το αποχετευτικό της Πόλης Χρυσοχούς

Οι διαδικασίες προχωρούν στο θέμα της υλοποίησης του αποχετευτικού συστήματος στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως έλαβε ενημέρωση από την Παναγιώτα Χατζηγεωργίου Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων Λευκωσίας, υπεύθυνη για τα αποχετευτικά, ότι το έργο έχει προταθεί για συγχρηματοδότηση στο πρόγραμμα Θ.αλ.Ε.Ι.Α. 2021 – 2027 και η ΓΔ ΕΠΣΑ έθεσε όρο, η υλοποίηση του έργου να γίνει από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Είπε ακόμη πως το ΤΑΥ προτίθεται να προκηρύξει διαγωνισμό για συμβούλους μελετητές, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκπόνηση της μελέτης του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος, τη διάθεση του ανακυκλωμένου νερού, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να διατεθεί στο έργο Λίμνης όπως αρχικά είχε αποφασισθεί, την ετοιμασία εγγράφων διαγωνισμού για τις κατασκευαστικές συμβάσεις για δίκτυο συλλογής λυμάτων και το Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων, την επίβλεψη των κατασκευαστικών εργασιών. 

Η προκήρυξη του διαγωνισμού, συνέχισε, αναμένεται αρχές του 2022 και η κατακύρωση της Σύμβασης αναμένεται τον Ιούνιο του 2022, ενώ για την ολοκλήρωση της μελέτης, θα απαιτηθούν δώδεκα μήνες. 

Πρόσθεσε πως βάσει και των πρακτικών που είχαν αποσταλεί από το Υπουργείο Γεωργίας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στις 11 Ιουλίου 2019, κατόπιν σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2019, αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί και η μελέτη για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων. 

Οι ομορφιές της Πόλης Χρυσοχούς – ΠΟΛΙΤΗΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κ. Χατζηγεωργίου, είπε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, το ΤΑΥ δεν έχει αρμοδιότητα για την υλοποίηση έργων ομβρίων υδάτων και έχει αποταθεί μέσω επιστολής,  προς το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία ζητείται η συμπερίληψη πιστώσεων στους προϋπολογισμούς του για την υλοποίηση των έργων ομβρίων υδάτων παράλληλα με το αποχετευτικό σύστημα λυμάτων.

Η Τοπική αρχή, συνέχισε, ενημερώθηκε ακόμη πως αναμένεται να προωθηθεί πρόταση για αναθεώρηση της κρατικής συνεισφοράς για τα αποχετευτικά έργα στους Δήμους, προς το Υπουργικό Συμβούλιο, για την οποία θα ενημερωθεί εν ευθέτω χρόνο. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Xίλιοι θαμώνες στο NAVA…οι χοροί και ο λόγος στους δικαστές!

Επιτέλους ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα των Ναυαγοσωστών – Τι συμφωνήθηκαν

Taste and Hospitality

12 χιλιάδες απολύσεις εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!