Εφοδιαστική Αλυσίδα Πρόσωπα

Κύπριος αγόρασε νησί στην Ιρλανδία – Ήταν πρόξενος…Το μοναδικό βίντεο με αναφορά σ’αυτόν

Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε το Horse Island στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Κορκ. Η αγορά έγινε πέρυσι, ωστόσο τώρα δημοσιεύθηκε στα αρχεία του τοπικού Κτηματολογίου. Ο John Renos, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και τη Γερμανία, πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για το νησί των 157 στρεμμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς καν να μεταβεί για δει το νησί.  Αντ’ αυτού αρκέστηκε σε μια περιήγηση μέσω βίντεο!

Το νησί βρίσκεται στον κόλπο Roaring Water Bay και πωλήθηκε από τον πρώην τραπεζίτη Adrian Fitzgibbon και τη σύζυγό του Deborah. Οι Fitzgibbons είχαν ζητήσει αρχικά 6,75 εκατομμύρια ευρώ για τη γη, η οποία περιλαμβάνει επτά σπίτια, μια προβλήτα και ένα ελικοδρόμιο.

Renos purchased Horse Island last year after a video tour

Ο Κύπριος επιχειρηματίας είχε ζητήσει από την εταιρεία Montague Real Estate με έδρα το Λονδίνο να βρει ένα ασφαλές ιδιωτικό νησί στην Ευρώπη.

Το νησί βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Schull, ενώ η σύγχρονη κύρια κατοικία στο Horse Island έχει έξι υπνοδωμάτια και εκτείνεται σε περισσότερα από 400 τ.μ. Υπάρχουν έξι καταλύματα επισκεπτών και τρεις παραλίες, όπου φώκιες και άλλα άγρια ζώα λέγεται ότι αποτελούν συχνό θέαμα.

Ο τέως ιδιοκτήτης του νησιού, Adrian Fitzgibbon, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα αποστακτήριο ουίσκι και ένα κέντρο επισκεπτών στο νησί το 2014, αλλά το An Bord Pleanala αρνήθηκε την άδεια. Προσπάθησε επίσης να εκθρέψει βοοειδή wagyu πριν αποφασίσει να τα πουλήσει.

Ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 /2017

Υπό την ιδιοκτησία του Fitzgibbon, το νησί αναβαθμίστηκε και τώρα διαθέτει δική του παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες και τρεις γεννήτριες ντίζελ, δική του παροχή νερού από πηγάδι και νέο σύστημα αποχέτευσης.

An island for you alone or with 50 friends | 23.11.2018 | GG Magazine

Ο Alex Robinson της Knight Frank, ο οποίος βοήθησε στην πώληση του νησιού, δήλωσε πέρυσι ότι η αγορά αντανακλά την πανδημική τάση των υπερπλούσιων ανθρώπων να στοχεύουν σε ακίνητα σε “απομακρυσμένες τοποθεσίες”.

Το νησί φιλοξενούσε μια ακμάζουσα βιομηχανία χαλκού τον 19ο αιώνα, με 137 κατοίκους το 1841. Οι τελευταίοι μόνιμοι κάτοικοι έφυγαν τη δεκαετία του 1960.

Πηγή: thetimes.co.uk

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Photos Photiades επενδύει στον 1ο κυπριακό craft μηλίτη

Taste and Hospitality

Οινική Διαδρομή μέσα από τα 14 χωριά της Κουμανδαρίας

Taste and Hospitality

Diplomático Rum: Η τέλεια ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!