Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Ένα ιστορικό οινοποιείο στην Λεμεσό φτιάχνει το μπλε κρασί – «Εισβάλει» στην Κυπριακή αγορά

Μέχρι τώρα μας ήταν γνωστό το λευκό, το κόκκινο και το ροζέ κρασί. Τώρα κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και το μπλε κρασί.

Το κρασί με φυσικό, μπλε χρώμα είναι μια καινοτομία που κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στη διεθνή αγορά. Το 2020, ένα ιστορικό οινοποιείο στην ορεινή Λεμεσό έφερε την καινοτομία αυτή και στο νησί.

Το οινοποιείο Ληνός στο Όμοδος, με οικογενειακή παράδοση που κρατάει από τις αρχές του 19ου αιώνα, κατάφερε να παρασκευάσει το ιδιαίτερο αυτό κρασί, με το χρώμα της θάλασσας, μετά από προσπάθειες 4 χρόνων.

Το μπλε κρασί έχει ως βάση του το λευκό ξυνιστέρι, όμως δεν έχει τεχνητές χρωστικές, αφού το ζαφυρένιο χρώμα του οφείλεται σε μια ουσία φυτικής προέλευσης, την ανθοκυανίνη, που προέρχεται από τον φλοιό των κόκκινων σταφυλιών.

Η μίξη του λευκού κρασιού και της ανθοκυανίνης, εκτός από το να εμπλουτίζει με αντιοξειδωτικά το κρασί, δημιουργεί ιδιαίτερο άρωμα και γεύση με μοναδική ένταση, αλλά απαλή επίγευση.

Το Mediterranean blu, όπως ονομάζεται το κρασί αυτό, είναι φτιαγμένο από 99% κυπριακό ξυνιστέρι και 1% από γνήσιο χυμό σταφυλιών. Το χρώμα του το παίρνει από τη φλούδα του μαύρου σταφυλιού, Alicante και mantarro, και είναι απόλυτα φυσικό.

Ο Γιώργος Ηροδότου, ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου ΛΗΝΟΣ, τονίζει ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου τεχνητά χρώματα για την παρασκευή του κρασιού και αυτό το υπέροχο χρώμα βρίσκεται στη φλούδα των κόκκινων σταφυλιών (ανθοκεανήνι – Ε163).

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ποτού στην ιστορία

Taste and Hospitality

Ο Μαύρος Χρυσός της Κύπρου και το Χρυσαφένιο Παστέλι της Ανώγυρας

Taste and Hospitality

Συσκευή τσέπης θα μπορεί να ανιχνεύει τα νοθευμένα ποτά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!