Πρόσωπα Φιλοξενία

Θάνος Μιχαηλίδης: «Η μείωση της εποχικότητας στον τουρισμό μπορεί να επιτευχθεί»

Η αύξηση του αριθμού αφίξεων τουριστών συμπεριλαμβάνεται στους μακροπρόθεσμους στόχους της τουριστικής βιομηχανίας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση στις αφίξεις τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί και ο στόχος της μείωσης της εποχικότητας.

Αναφέρθηκε και στην μείωση της εξάρτησης στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, σημειώνοντας πως αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με την αύξηση των αφίξεων από Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία την κεντρική Ευρώπη και τις σκανδιναβικές χώρες.

Σημαντική πτυχή των μακροπρόθεσμων στόχων αποτελεί και η προσέλκυση τουριστών ψηλότερης εισοδηματικής τάξης, που θα αυξήσει την προσφορά στην οικονομία και θα θωρακίσει το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, είπε.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου ανέφερε πως ο τουρισμός χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση για να προσφέρουμε εμπειρίες, οι οποίες είναι σύγχρονες και αντικατοπτρίζουν τις τρέχουσες τάσεις. 

Είναι απαραίτητο, είπε, να υπάρχει συνεχής συνεργασία μεταξύ των κρατικών φορέων και του ιδιωτικού τομέα που ασχολείται με τον τουρισμό, για να γίνονται προκαταρκτικά οι διορθωτικές κινήσεις.

Βραχυπρόθεσμα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι περιλαμβάνεται και ο στόχος, το 2022 να έχει τη λιγότερη δυνατή απόκλιση από το 2019 στον αριθμό αφίξεων. Επεσήμανε πως για να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος  θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι δομικές αλλαγές στον τρόπο συμπεριφοράς του καταναλωτή  αλλά και στο «να εκσυγχρονίσουμε το προϊόν μας αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας με τον σύγχρονο τουρίστα». 

Εκτίμησε τέλος πως πρέπει να μπει σε εφαρμογή μια πολύ επιθετική εκστρατεία προώθησης του κυπριακού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με κύριες αγορές.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μια ανάσα…αρκεί για να αισθανθείς μόνο το σύμπαν, τη θάλασσα και την ψυχή σου

Όταν το National Geographic Magazine βρέθηκε στην Κύπρο του 1928 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Taste and Hospitality

Αρχιτεκτονικός Φωτισμός και Πως επιτυγχάνεται

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!