Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Γερμανία: Ενεργοποιήθηκε το Ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης για τους πελάτες των tour operator

Ενεργοποιήθηκε το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF) το οποίο λειτουργεί ως προστασία για τους ταξιδιώτες σε περίπτωση πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού με τον οποίο ταξιδεύουν. Το Ταμείο ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Νοεμβρίου, προσφέρει προστασία πτώχευσης για οργανωμένα πακέτα διακοπών από μεγάλους τουρ οπερέιτορ και έχει ήδη εγκρίνει 150 αιτήσεις ένταξης από τουριστικούς οργανισμούς των οποίων οι πελάτες θα λαμβάνουν πιστοποιητικά ασφάλειας.

Ήδη, ο γερμανός τουρ οπερέιτορ FTI ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου, θα καλύπτει τους πελάτες του μέσω του DRSF, «καθιστώντας τα ταξίδια ασφαλέστερα και χωρίς οικονομικό κίνδυνο» όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του. Οποιοσδήποτε κάνει κράτηση πακέτου διακοπών με κάποιον από τους οργανωτές του ομίλου FTI θα λαμβάνει αντίστοιχο πιστοποιητικό ασφάλειας από το DRSF.

Σύμφωνα με το Ταμείο, διεξάγονται συζητήσεις και με άλλους παρόχους οργανωμένων διακοπών για μια «εποικοδομητική λύση».

Το DRSF καλύπτει όλους τους οργανωτές διακοπών με έσοδα τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ. Οι μικροί οργανωτές μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά. Με την πάροδο του χρόνου πρόκειται να αναπτυχθεί κεφάλαιο ύψους 750 εκατ. ευρώ και στη φάση της ανάπτυξής του, το DRSF θα έχει κρατικές εγγυήσεις. Οι υπεύθυνοι του Ταμείου αναμένουν ότι το ύψος του κεφαλαίου θα φτάσει τα 720 εκατ. ευρώ το 2027.

Υπάρχουν όμως ακόμα οργανωτές διακοπών οι οποίοι χρειάζεται να βελτιώσουν τις αιτήσεις τους, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του DRSF, Thomas Schreiber, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της ένωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσσηνία. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, διεξάγονται συζητήσεις με την κρατική εποπτική αρχή του υπουργείου Δικαιοσύνης και Προστασίας των Καταναλωτών της Γερμανίας οι οποίες θα καθορίσουν πώς θα αντιμετωπισθούν οι πάροχοι αυτοί και πώς μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό ασφάλειας του Ταμείου.

Δεδομένου ότι η διαδικασία αιτήσεων ξεκίνησε μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσω της ιστοσελίδας του DRSF, οι περισσότεροι οργανωτές κατάφεραν να ακολουθήσουν επιτυχώς τη διαδικασία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του DRSF, Andreas Gent, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της DRV.

Οι δύο γενικοί διευθυντές μίλησαν επίσης για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν με τις ασφαλιστικές εταιρίες που προηγουμένως ήταν υπεύθυνες για τα κεφάλαια των πελατών, καθώς χρειάστηκαν διαπραγματεύσεις για μια κατάλληλη περικοπή ευθύνης. Χρειάστηκε να υπογραφούν κατάλληλες συμφωνίες πλαισίου με τις Hanse Merkur Versicherung, R + V Versicherung and Zurich Versicherung, ενώ επίκειται συμφωνία με την Swiss Re.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Ελλάδα στο “κόκκινο”- Ποιες χώρες πήραν “προαγωγή”

Taste and Hospitality

“Επιχειρήσεις που δεν έχουν ελπίδες, δεν έπρεπε και δεν πρέπει να στηριχθούν”

Taste and Hospitality

Πόσο αλκοόλ μπορούμε να πίνουμε καθημερινά;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!