Γεύσεις Πρόγευμα

Γαλλικό πρωινό – Τα 5 πιο χαρακτηριστικά πιάτα!

Η Γαλλία φημίζεται για το πρωινό, τα καφέ και τους φούρνους της – δείτε παρακάτω τη λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά πιατά για ένα κατεξοχήν γαλλικό πρωινό!

Κρουασάν (Croissant), ψωμί με σοκολάτα (Pain au Chocolat) και ψωμί με σταφίδες (Pain aux Raisins)

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κανείς όταν ακούει τη φράση “γαλλικό πρωινό” δεν είναι άλλο από το κλασικό γαλλικό κρουασάν. Παρότι οι καταβολές του τοποθετούνται στην Αυστρία του 13ου αιώνα, το κρουασάν έχει ταυτιστεί με την Γαλλία και μπορεί να το βρει κανείς σε κάθε γαλλικό φούρνο (boulangerie). Σκέτο, αμυγδάλου ή σε ελαφριά παραλλαγή με σοκολάτα ή σταφίδες, το κρουασάν είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας!

Γαλλικό Tοστ/Aυγοφέτες (Pain Perdu/French Toast)

Οι Γάλλοι το λένε “χαμένο ψωμί” καθώς η παρασκευή του συχνά περιλαμβάνει τη χρήση ψωμιού μερικών ημερών που έχει χάσει τη φρεσκάδα του – παρότι η συνταγή για το γαλλικό τοστ δεν είναι αποδεδειγμένα γαλλικής προέλευσης, το πιάτο είναι δημοφιλές στη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες, όπως η Αμερική και ο Καναδάς. Ένα αγαπημένο και εύκολο πρωινό, το γαλλικό τόστ είναι απλά ψωμί βουτηγμένο σε μείξη από αυγά, ζάχαρη και βούτυρο και αξίζει να το δοκιμάσετε!

Κρέπες (Crêpes)

Γλυκές ή αλμυρές, ως κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο, οι κρέπες είναι ένα απο τα πιο χαρακτηριστικά γαλλικά πιάτα. Κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου οι Γάλλοι γιορτάζουν την “ημέρα της κρέπας” και επισκέπτονται τις γειτονικές τους κρεπερί, όπου μπορούν να βρουν κρέπες με λεμόνι και ζάχαρη, με φρούτα και κρέμα ή με ζαμπόν και τυρί. Παραλλαγές της γαλλικής κρέπας υπάρχουν σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα.

Κροκ Μεσιέ (Croque Monsieur) και Κροκ Μαντάμ (Croque Madame)

Είτε στην ‘Μεσιέ’ εκδοχή του με ζαμπόν και τυρί, είτε στην ‘Μαντάμ’ εκδοχή του με ζαμπόν, τυρί και αυγό, αυτό το ψημένο τοστ με μπεσαμέλ στο πάνω μέρος είναι ένα από τα πιο κλασικά γαλλικά πιάτα για πρωινό ή brunch. Πλέον μπορεί να το βρει κανείς συχνά εκτός Γαλλιάς, αφού έχει προ πολλού περάσει τα σύνορα λόγω της νοστιμιάς του και της εύκολης συνταγής του.

Μπαγκέτα με βούτυρο και μαρμελάδα

Παραδοσιακά σερβιρισμένη μαζί με καφέ και χυμό πορτοκάλι, η χαρακτηριστική γαλλική μπαγκέτα που μπορεί να βρει κανείς σε όλους τους φούρνους και τις καφετέριες, συνοδεύεται σταθερά με βούτυρο και επιλεγμένες γεύσεις μαρμελάδας όπως βερύκοκο, κάστανο και σύκο. Απλό και πεντανόστιμο, αυτό το πρωινό όπου και να το φάει κανείς θα σκεφτεί κατευθείαν ένα όμορφο πρωινό στη Γαλλία!

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

    

Related posts

Οι πιο ευφάνταστοι τρόποι για να απολαύσεις το μπέικον

Taste and Hospitality

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Taste and Hospitality

Κάθε γουλιά μια απίστευτη διαδρομή των πιο διάσημων κοκτέιλ

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!