Νέα Νεα της Αγορας

ΕΒΕΑ: Το ΑΞΙΚ να μεταφερθεί στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησε σήμερα το ΕΒΕΑ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ υπό την αιγίδα του πρώην Προέδρου του ΕΒΕΑ και Αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ κ. Γιώργου Μαυρουδή, υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας εκπαιδευτικών υποδομών για επιμόρφωση στην επαρχία Αμμοχώστου. Όπως τονίστηκε στον κ. Υπουργό, οι ανάγκες της περιοχής για εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό είναι μεγάλη, γι’ αυτό η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών θα βοηθήσει τόσο τον τουρισμό όσο και την περιοχή.

Ακόμα αναφέρθηκε στον Υπουργό ότι η Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου παρά τη μεγάλη συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αντιμετωπίζεται από το κράτος ως ο φτωχός συγγενής. Από την περιοχή, τονίστηκε, απουσιάζουν σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης, με εξαίρεση τη μαρίνα Αγίας Νάπας, το οποίο αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ειδική αναφορά έγινε στο διαχρονικό αίτημα του ΕΒΕΑ για μεταφορά της έδρας του ΑΞΙΚ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρθηκε, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου, εντοπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου, σε σχέση με το θέμα της εξεύρεσης ικανού, κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού, αντάξιο να ανταποκρίνεται στις ψηλές προδιαγραφές του τουριστικού μας προϊόντος, έχει επεξεργασθεί πρόταση του με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εδώ και πέρα από δεκαπέντε χρόνια, την οποία είχε υποβάλει στις αρμόδιες αρχές του Κράτους, για δημιουργία Ακαδημίας Τουρισμού υψηλών προδιαγραφών και με έδρα την Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου. (Υπουργείο Παιδείας, Κοινοβουλευτική Επιτροπή Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Γραφείο Προγραμματισμού).

Δυστυχώς, επισημάνθηκε, όλες αυτές οι προσπάθειες που θα συνέβαλλαν και στην επίλυση πολλών προβλημάτων της περιοχής (οικονομικής και κοινωνικής υφής), δεν καρποφόρησαν.

Ως εκ τούτου, τόνισε η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ, το κράτος επιβάλλεται τώρα να μεταφέρει την έδρα του ΑΞΙΚ στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου για να στηριχθεί η περιοχή, ο τουρισμός και οι νέοι.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε τη θέληση του να συμβάλει στη δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών, ενώ για το ΑΞΙΚ είπε ότι το θέμα διαχείρισης του ανήκει αποκλειστικά στο ΤΕΠΑΚ, με βάση το Μνημόνιο που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας με το ΤΕΠΑΚ. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Χάθηκε» και ο Αύγουστος – Παραδοχή Ρουσουνίδη: Το Σχέδιο του Υφ. Τουρισμού δε θα αλλάξει την εικόνα

Taste and Hospitality

Δείτε με ποιο τρόπο άλλαξε η μετοχική σύσταση της TUS Airways

Taste and Hospitality

Φ.Λεβέντης: «Με ζωντανή μουσική… και ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η διασκέδαση»

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!