Παρουσίαση Φιλοξενία

Αθλητικός τουρισμός στο Αβδελλερό: Πάμε για Paragliding

Αλεξίπτωτο πλαγιάς. Μια εναέρια δραστηριότητα που μπορεί να είναι, είτε μια χαλαρή βόλτα στον αέρα, είτε μια πιο extreme εμπείρια με διάφορους ελιγμούς και στροφές. Ανάμεικτα συναισθήματα, υπέροχη θέα και διαφυγή από την ρουτίνα, κάποια από τα πράγματα που θα βιώσετε. Μιλάμε για τον αθλητικό τουρισμό που η χώρα μας δεν υστερεί σε τίποτα από άλλες χώρες της Ε.Ε. για ουσιαστική αξιοποιήση και πρόωθηση, αυτού του σπορ που πολλοί ξένοι τουρίστες αλλά και ντόπιοι τα τελευταία χρόνια λατρεύουν.

Αποτελεί τη νεότερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με τη χρήση ενός ειδικού αλεξιπτώτου και συσκευής σε σχήμα αεροπορικής πτέρυγας.

Η απογείωση γίνεται από μια πλαγιά σε ύψος με τον χειριστή να τρέχει και να πηδάει από αυτή.  Με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων γίνεται ο χειρισμός του αλεξιπτώτου και διαγράφεται η αντίστοιχη πορεία. Καθώς δεν αποτελεί πτητική συσκευή, το αλεξίπτωτο πλαγιάς πηγαίνει μόνο προς τα μπροστά και προφανώς χάνει σταδιακά ύψος. Το πόσα μέτρα ύψους χάνει, διαφέρει ανάλογα με την κατηγορία, την κατασκευή, τις καιρικές συνθήκες και την εμπειρία του χειριστή. Είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται τα ρεύματα με στόχο να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στον αέρα. Με αυτόν τον τρόπο η πτήση μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες. Αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες, τους ελιγμούς που επιχειρούνται και την διάθεση.

Αβδελλερό

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και ως παραπέντε από την Γαλλική του ονομασία Parapente) αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα νέο άθλημα για τα δεδομένα της Κύπρου. Είναι στην ουσία η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά.

Home | Ozone Paragliders

To αλεξίπτωτο πλαγιάς μπορεί να μας προσφέρει απίστευτες εικόνες, εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και ευτυχίας. Πρόκειται για ένα σπορ που εξελίσσεται και μάλιστα με αρκετούς φανατικούς τους είδους. Είναι ένα απολύτως ασφαλές άθλημα από την φύση του, μιας και ποτέ δεν έχει συμβεί ατύχημα σε καινούριο ή καλά συντηρημένο εξοπλισμό που να οφείλεται στα υλικά.

Το να αποκτήσει κάποιος την  εμπειρία πτήσης  με αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι πολύ εύκολο και γρήγορο, αλλά διαρκεί επίσης μια ζωή αφού πάντα υπάρχει κάτι να μάθουμε και ένα επίπεδο παραπάνω να κατακτήσουμε. Στο Αβδελλερό, προσφέρεται η περιοχή που βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας αφού βρίσκεται σε αρκετά ψηλό υψόμετρο. Καλό θα ήταν να αποκτήσετε μια σημαντική η εμπειρία και καλή γνώση του αντικειμένου, για αυτό το λόγο προτείνουμε να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα από ειδικούς πριν τολμήσετε κάτι τέτοιο.

Ο αιωροπτερισμός είναι αεράθλημα, χόμπι, απασχόληση, παθητική εμπειρία, ή ακόμα και επάγγελμα κατά το οποίο ο άνθρωπος πιλοτάρει το αιωρόπτερο (Αετό). Αποτελείται από έναν αλουμινένιο ή (πιο σπάνια) συνθετικό σκελετό, πλαισιωμένο από υφασμάτινη πτέρυγα. Ο πιλότος κρεμιέται από τον αετό με έναν ιμάντα και ασκεί τον έλεγχο της πτήσης με τη μετατόπιση του βάρους του σώματός του. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σε υλικά και ρυθμίσεις για να διαλέξει κανείς το τι του ταιριάζει ανάλογα με την χρήση (αγωνιστική, ψυχαγωγική, εκπαιδευτική, επαγγελματική, κ.λ.π.)

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 97648730 από επαγγελματίες του είδους

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παντζής Συμόπουλος -Από το Διδυμότειχο…σε μια γαστρονομική διαδρομή

Σ’ αυτό το ροκόμπαρο…ανυπομονούμε να βρεθούμε (ΦΩΤΟΣ)

Οι 20 παραλίες της Κρήτης που την καθιστούν παράδεισο επί Γης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!