Πρόσωπα Φιλοξενία

Νίκος Μουλαζίμης…Σε συνεχή εγρήγορση – Οι θυσίες και οι «αγώνες», ενός ξενοδόχου

Σε μια χώρα όπως τη δικιά μας το μόνο σίγουρο είναι ότι ο τουρισμός αποτελεί τώρα και στο μέλλον τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Δοκιμάστηκε μετά τον πόλεμο και ένα χρόνο μετά η τουριστική κίνηση πήρε ξανά μπρος. Γιατί όχι, λοιπόν και τώρα; Όπως και να έχει…(μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο). Ένα παιδί φεύγει με μια βαλίτσα όνειρα από το Παραλίμνι όπου κατάγεται για να βρεθεί στην Αυστρία και μερικά χρόνια μετά έχει στα χέρια του πτυχίο στον τομέα Hotel and Tourism management. Η οικογένεια δεν απέχει από τον τομέα αυτό αφού εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον τουρισμό και είναι ιδιοκτήτρια του τουριστικού χωριού Windmills Hotel apts στον Πρωταρά. Και κάπως έτσι αρχίζει η επαγγελματική πορεία του Νίκου Μουλαζίμη.

Είναι από τους ανθρώπους που ανήκουν στην τουριστική βιομηχανία και έζησαν όλες τις αλλαγές της πόλης εκεί όπου διατηρεί το ξενοδοχείο του. Η στρατηγική του καταλύματος παραμένει όμως η ίδια: Η ικανοποίηση των επισκεπτών να είναι σταθερή και συνεχής. Να φαίνεται η κυπριακή αυθεντική  φιλοξενία και βέβαια το παραδοσιακό φαγητό που υπάρχει στο μενού του καταλύματος.

Πότε έχει λειτουργήσει το ξενοδοχείο ποιοι ήταν οι αρχικοί του στόχοι;

Το ξενοδοχείο Παφιέσσα κτίστηκε και λειτούργησε το 1990. Δημιουργήθηκε και εκ τότε λειτουργεί σαν οικογενειακή επιχείρηση που δέχεται όλες τις κατηγορίες πελατών, οικογένειες, ζευγάρια, άτομα κάθε ηλικίας. Σκοπός μας είναι όλοι οι επισκέπτες μας να νιώθουν οικεία σαν στο σπίτι τους, μακριά από το σπίτι τους.

 Ποιες υπηρεσίες παρέχετε;

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι

 Το ξενοδοχείο Παφιέσσα είναι 3 αστέρων, υπάρχουν δωμάτια ξενοδοχείου, στούντιο και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου. Ο άνετος χώρος υποδοχής που είναι και η πρώτη εντύπωση των φιλοξενούμενων μας, προβάλει την ζεστασιά και το φιλικό κλίμα που προσφέρει η επιχείρηση. Υπάρχει μέσα στο ξενοδοχείο μας το Eliomylos Restaurant που σερβίρει πρόγευμα και δείπνο, το Nektar Bar που είναι μπαρ και καφετέρια, μεγάλη πισίνα, tennis court και πισίνα για παιδιά΄. Το ξενοδοχείο Παφιέσσα βρίσκεται σε προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου, στο κέντρο της πόλης και στο Kings Avenue Mall.

 Με ποιο τρόπο έχει επηρεαστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου μέσα από το πέρασμα του χρόνου και τις αλλαγές που έγιναν σε δρόμους ή και άλλες υποδομές;

 Με το πέρασμα των χρόνων και της ραγδαίας τοπικής ανάπτυξη της τουριστικής Κάτω Πάφου, η μονάδα μας αναμφισβήτηα αναβαθμίστηκε λόγω της ιδανικής της τοποθεσίας. Είναι σημαντικό όμως να αναφέρω ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά τα έργα υποδομής το ξενοδοχείο αντιμετώπισε δυσχέρειες τόσο οικονομικές όσο και λειτουργικές. Τα παγκόσμια πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα όπως ο πολέμοι στην Μέση Ανατολή, οι τρομοκρατικές ενέργειες στην γύρω περιοχή, η οικονομική κρίση και πρόσφατα η πανδημία Covid19 είχαν και στην δική μας επιχείρηση αρνητικές συνέπειες τις οποίες με πολύ κόπο και μόχθο αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κατασκευή της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού πάνω στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο καθώς και η δημιούργία και λειτουργεία του αποχετευτικού συστήματος της Πάφου ήταν καθοριστικά αρνητικά στοιχεία ως προς την ομαλή λειτουργία μας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλές οικονομικές απώλειες. Ο συνεχής ανταγωνισμός είναι επίσης ένας σοβαρός παράγοντας που η επιχείρηση μας έχει διαρκώς να αντιμετωπίσει με συνεχείς αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις ώστε το προιόν μας να παραμείνει στην αγορά της Πάφου και κατά συνέπεια της Κύπρου.

 Από ότι γνωρίζω δεν λειτουργεί πλέον το ξενοδοχείο ολόχρονα πλέον.

Το ξενοδοχείο μας για πάρα πολλά χρόνια λειτουργούσε ολόχρονα, όπως σωστά θυμάστε. Όμως τα τελευταία χρόνια και λόγω της μείωσης των πτήσεων προς και από την Πάφο κατά τους χειμερινούς μήνες, όσο και την πανδημία τα τελευταία έτη αναγκαστικά παραμένει κλειστό κατά τους 3 χειμερινούς μήνες. Η δουλειά μου και η επιχείρηση μου είναι δύο σημαντικότατα στοιχεία στα οποία αφοσιώθηκα από νεαρή ηλικία, γιατί τρέφω μεγάλη αγάπη και εκτίμηση προς αυτά. Νιώθω έντονα την ανάγκη να δηλώσω πως όταν κάποιος ασχολείται με το τουριστικό προϊόν, απαιτούνται πολλές και σε καθημερινή βάση ώρες εργασίας γεμάτες κόπο. Ένας σωστός και αφοσιωμένος επαγγελματίας στον τομέα μου πρέπει να παλεύει σκληρά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει και να θυσιάζει πολλές ώρες από την οικογενειακή και προσωπική του ζωή. Πληθώρα προβλημάτων όπως η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού, ο συνεχής ανταγωνισμός και το είδος της βιομηχανίας μας που είναι τόσο επιρρεπής σε αμέτρητους πολιτικούς, πολιτιστικούς και τριτογενείς παράγοντες, καλούμαι διαρκώς με υπομονή και επιμονή να αντιμετωπίσω. 

Παράδοση και καθαριότητα…η προτεραιότητα

 Θα ήθελα να μας προτείνετε ένα από τα πιάτα του σεφ σας

 Τα πιάτα που σερβίρει το ξενοδοχείο μας βασίζονται στην  ντόπια, μεσογειακή και παγκόσμια κουζίνα. Ένα από τα αγαπημένα στους πελάτες μας πιάτο είναι ο παραδοσιακός μουσακάς.

Περίγραψέ μας τα δωμάτια και τον ρόλο που διαδραματίζει η καθαριότητα στο χώρο;

Υπάρχουν 3 είδη δωματίων, δωμάτια στο ξενοδοχείο με κλασσικό τύπο επίπλων και όλες τις ανέσεις, στούντιο με ενσωματωμένη κουζίνα καθώς και διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία και σαλόνι. Η καθαριότητα είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και σαν οικογενειακή επιχείρηση που είμαστε προσέχουμε οι ίδιοι μας κάθε λεπτομέρεια που θα κάνει τους φιλοξενούμενους μας πιο χαρούμενους και ασφαλείς. Τα πρωτόκολα του υπουργείου υγείας και του υφυπουργείου τουρισμού αποτελούν διαταγή για μας.

 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μια ανάσα…αρκεί για να αισθανθείς μόνο το σύμπαν, τη θάλασσα και την ψυχή σου

Μνάσωνας Φιλήμωνος: Στην τέχνη των αλλαντικών – Μια ιστορία από το Πολιτικό

Η φύση στο μεγαλείο της…κάπου ανάμεσα μας (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!