Νέα Νεα της Αγορας

Στο σφυρί ακίνητα της οικογένειας Παρασκευαΐδη

Σε πλειστηριασμό θα βγουν δύο ιδιοκτησίες της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το «Newmoney», πρόκειται για ένα κτήριο γραφείων και για τρία ακόμη όμορα οικόπεδα που αποκτήθηκαν από την εταιρεία Άστυ Α.Ε., τον ξενοδοχειακό βραχίονα της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα, την περίοδο 1978-79.

Στο μεγαλύτερο από τα οικόπεδα (383,40 τ.μ.), έχει ανεγερθεί πολυώροφο επαγγελματικό κτήριο γραφείων και καταστημάτων συνολικής επιφάνειας 1.419,33 τ.μ. Εκεί εδρεύει έως και σήμερα η εταιρεία Άστυ Α.Ε.

Το κτήριο, το οποίο εδώ και καιρό είναι κλειστό και μοιάζει εγκαταλελειμμένο, αποτελείται από δύο υπόγεια επιφάνειας 258,89 τ.μ. και 4 ορόφους με δώμα.

Στο ισόγειο με επιφάνεια 186,82 τ.μ. υπάρχουν 4 καταστήματα, έκαστο με ανεξάρτητη είσοδο.

Οι 4 όροφοι, συνολικής επιφάνειας 896,12 τ.μ., περιλαμβάνουν χώρους γραφείων, κυλικείων κλπ. ενώ το δώμα έχει δομημένη επιφάνεια 33,60 τ.μ. και περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου, το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα και μία αποθήκη.

Ακριβώς δίπλα στο κτήριο, επί των οδών Πύρρας και Ευρυδάμαντος, υπάρχουν άλλα δύο οικόπεδα, άρτια και οικοδομήσιμα, που έχουν συνενωθεί με συνολική έκταση 400,72 τ.μ.

Στον πλειστηριασμό της 29ης Δεκεμβρίου, με επισπεύδουσα την Cepal Hellas, ως διαχειρίστρια απαιτήσεων που έχουν μεταβιβαστεί από την Alpha Bank, η τιμή πρώτης προσφοράς για το κτήριο γραφείων είναι €1.402.000 και για το όμορο οικόπεδο €525.000.

Τα ακίνητα κουβαλάνε προσημειώσεις και υποθήκες για δάνεια ύψους €8 εκατ. και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις, με τελευταία από την Cepal Hellas που έγινε στις 21 Μαΐου 2021.

Η Άστυ Α.Ε., ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1977 και διαχειρίστηκε όλο το κομμάτι των τουριστικών δραστηριοτήτων της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που έληξε η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της δεν συγκλήθηκε γενική συνέλευση για τον εκλογή νέου.

Έτσι, μετά από προσφυγή της Cepal με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στα τέλη του 2019 διορίστηκε προσωρινή διοίκηση με πρόεδρο την Θέλμα Παρασκευαΐδη και μέλη τους Ευθύβουλο Παρασκευαΐδη, Λεώνη Παρασκευαΐδη, Ίκαρο Κωνσταντίνου, Χριστίνα Παρασκευαΐδη, Γεώργιο Δημάκη και Απόστολο Καλογεράκο, «οι οποίοι θα εκπροσωπούν την εταιρεία στις επείγουσες υποθέσεις ιδίως όσον αφορά στην εκτελεστική διαδικασία που επισπεύδεται σε βάρος της», όπως αναφέρεται.

Κύρια φωτο: Ο Γώγος (Γιώργος) Παρασκευαΐδης. H εμβληματική προσωπικότητα του κυπριακού επιχειρηματικού χάρτη που έφυγε από την ζωή το 2007

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αγ. Τύχωνας: Κλείνει ο παραλιακός πεζόδρομος, βολές για «εχθρική αντιμετώπιση»

Taste and Hospitality

Google: Άλλαξε το όνομα ναού σε «Καθεδρικός Ναός Εθνικής Ηλιθιότητας»

Taste and Hospitality

Ήθελαν πράσινο σε κοιμητήριο στην Έμπα – Η δικαίωση του ιδιοκτήτη γης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!