Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Η DoorDash εξαγοράζει τη Wolt έναντι $8 δισ.

Στην εξαγορά της Wolt Enterprises ΟΥ με έδρα την Φινλανδία προχωρά η DoorDash όπως ανακοίνωσε, πραγματοποιώντας μια συμφωνία συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ ($8,09 δισ.) καθώς η DoorDash, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φαγητού στις ΗΠΑ, επεκτείνεται στην Ευρώπη. Tο deal το οποίο γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου της εταιρείας αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο μισό του 2022. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία θα είναι από τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα στον χώρο μετά την εξαγορά της Grubhub από την Just Eat Takeaway.com έναντι $7,3 δισ. και της Postmates από την Uber έναντι $2,65 δισ. πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι η Wolt έχει έντονη παρουσία στο χώρο παράδοσης φαγητού στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. 

Οι μετοχές της DoorDash σημείωσαν άνοδο σχεδόν 19% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την είδηση της εξαγοράς η οποία θα βοηθήσει την εταιρεία να εισέλθει σε 22 επιπλέον αγορές συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Δανίας και της Σουηδίας. 

H Wolt, από την πρώτη παράδοση φαγητού που πραγματοποίησε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας το 2015, επεκτάθηκε σε Ευρώπη και Ασία και τώρα μετρά περισσότερους από 30.000 συνεργάτες. Η Wolt είχε επίσης περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες τον μήνα, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η DoorDash ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο με πάνω από 9 εκατομμύρια μέλη.

H αμερικανική DoorDash ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επωφελήθηκε σημαντικά καθώς οι άνθρωποι βασίζονταν στις υπηρεσίες της την ίδια ώρα που προσπαθούσαν να προστατευτούν από τον κορωνοϊό. 

Σύμφωνα με το CNBC, τα έσοδά της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα $1,28 δισ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για $1,18 δισ. Οι ζημίες ωστόσο ανήλθαν στα $101 εκατ. πολύ υψηλότερα από τις ζημιές ύψους $43 εκατ. κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κάθε εποχή έχει το ποτό της και κάθε ποτό την ιστορία του

Taste and Hospitality

Ζέα:Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της

Taste and Hospitality

Η Nestlé προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της Nesquik με παραλλαγή Choco-Caramel

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!