Διοίκηση Τάσεις

Bίντεο – Γκάφες του ΚΟΤ: Μεσήλικάς «παλαβώνει» στη θέα βρεγμένης γυναίκας…και ένα meeting πάει παραλία

Δύο ήταν οι φορές που διαφημιστικά σποτ του Υφυπουργείου Τουρισμού – ΚΟΤ αποσύρθηκαν μετά από ποικίλες αντιδράσεις πολιτών.

Μάιος του ’21: Μια όμορφη γυναίκα με ολόσωμο μαγιό να βγαίνει από τη θάλασσα την ώρα που στην παραλία περπατάει ένα ζευγάρι μεσηλίκων. Στη θέα της βρεγμένης γυναίκας ο άνδρας φοράει το καπέλο του και παίρνει πόζα με την σύζυγό του να τον κοιτά επίμονα.

Τελικά, όμως, η γυναίκα με το μαγιό αυτό που κάνει είναι να μαζέψει ένα πλαστικό ποτήρι από την παραλία και να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων. Στόχος της διαφήμισης ήταν να διατηρούμε τις παραλίες καθαρές.

Το σενάριο που επιλέχθηκε κρίθηκε σεξιστικό και γι’ αυτό το σποτ αποσύρθηκε.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Το 2018 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο άλλο ένα  φιλμάκι που ετοίμασε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το οποίο άντεξε μόλις κάποιες ώρες  καθώς και πάλι  τα σχόλια και οι αντιδράσεις οι οποίες εκφράστηκαν τόσο στο You Tube, οδήγησαν τους υπεύθυνους του ΚΟΤ να το κατεβάσουν.

Το φιλμ είχε διάρκεια τριών λεπτών και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο στόχος του είναι να αναδείξει την ταυτότητα της Κύπρου μέσα από αναδρομή στο παρελθόν και να δώσει το χτες και το σήμερα της κυπριακής ιστορίας κουλτούρας και παράδοσης. Ο τρόπος που επέλεξε να το παρουσιάσει ήταν «αλλού για αλλού», χωρίς σεναριακή συνοχή.

Κάπως έτσι βλέπουμε την πρωταγωνίστρια του βίντεο να βολτάρει χαλαρά στους αγρούς πάνω σε ένα μονοκάμπινο αυτοκίνητο και να οδηγεί ποδήλατο χωρίς κράνος. Λίγο αργότερα σε μια κουζίνα ξενοδοχείου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ετοιμασία του φαγητού για business meeting με κοντινό πλάνο στον σεφ ο οποίος δείχνει να μαγειρεύει μουτρωμένος. Στο τέλος ο θεατής βλέπει το business meeting να καταλήγει στην παραλία και τους επιχειρηματίες να χορεύουν υπό το φως των δάδων…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κυριάκος Μητσόπουλος: Αποκλειστική παρουσίαση μιας άλλης εκδοχής του Risotto alla Milanese

Οι νέες τάσεις στην ξενοδοχειακή γαστρονομία για το 2021

Taste and Hospitality

“Εννιά νομάτοι, εννιά ψωμιά κι εγώ ο έρμος ένα” – Όταν η γαστρονομία γίνεται λαϊκή σοφία!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!