Νέα Νεα της Αγορας

Οι τουρίστες αναζητούν την εικονική Αφροδίτη στην Πέτρα του Ρωμιού

Το ενδιαφέρον Ευρωπαίων ειδικών στον χώρο των νέων τεχνολογιών προσελκύει ήδη η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας που έχει εφαρμοσθεί στην Πέτρα του Ρωμιού από την ΕΤΑΠ Πάφου, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και από την ευρωπαϊκή διάκριση στα βραβεία ECTN (EuropeanCulturalTourismNetwork) το 2020. Η εφαρμογή αυτή επανήλθε στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες λόγω της επανόδου και του τουριστικού ρεύματος που είχε χαθεί τον τελευταίο χρόνο από την Πάφο, συνεπεία των περιορισμών ελέω πανδημίας.

Ολοένα και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες που τους τελευταίους μήνες κατέκλυσαν την επαρχία, έδειξαν «διαβασμένοι» για την πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία που εφαρμόζει η Πάφος, σε ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με αποτέλεσμα αυτή να επανέλθει σε πρώτη ζήτηση.

Η παρέμβαση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας  Πάφου (ΕΤΑΠ) σχετικά με την τεχνολογική εφαρμογή για ανάδειξη του μύθου της Αφροδίτης με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (Augmentedreality), έγινε στο πλαίσιο της μετατροπής της Πάφου σε «έξυπνο προορισμό».

Το γενικό θέμα των βραβείων ECTN ήταν: «Ανάπτυξη και προώθηση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων με βάση την Πολιτιστική Κληρονομιά», ενώ η κοινότητα Κουκλιών ως τοπική Αρχή διακρίθηκε στην κατηγορία «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, για δημιουργία έξυπνου προορισμού».

Τα ετήσια βραβεία ECTN στόχο έχουν να ενισχύσουν την προβολή των ευρωπαϊκών προορισμών πολιτιστικού τουρισμού, δημιουργώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων και προωθούν τη δικτύωση μεταξύ των προορισμών. Ο θεσμός εφαρμόζεται από το 2014 προς όφελος προορισμών, κοινοτήτων, συνεργασιών, επιχειρήσεων, πολιτών και επισκεπτών.  Η έκδοση 2020 των βραβείων «Προορισμός βιώσιμου πολιτιστικού τουρισμού» διοργανώθηκε από το ECTN σε συνεργασία με την EuropaNostra, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών και το NECSTouR, με την υποστήριξη των πολιτιστικών διαδρομών «Οι Φοίνικες» και «IterVitis» του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Οι νικητές των βραβείων αναγνωρίζονται ως παραδείγματα αριστείας που εμπνέουν άλλους τουριστικούς προορισμούς και ενθαρρύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών πολιτιστικού τουρισμού.

Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ επισημαίνει ότι η τουριστική Πάφος όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για αναβάθμιση του προϊόντος και των εμπειριών με στόχο την εδραίωση του προορισμού μέσω της προσθήκης και ανάδειξης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων για περαιτέρω διαφοροποίηση από άλλους ανταγωνιστές.

Ντόρα Χριστοδούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» είναι κακή ιδέα

Taste and Hospitality

Η Πάφος στους προορισμούς του MSC Lirica για το καλοκαίρι

Taste and Hospitality

Coca-Cola: Συλλεκτικά μπουκάλια με resolutions καταναλωτών για το 2021

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!