Νέα Νεα της Αγορας

Αγία Νάπα – Πρωταράς: Χειμώνας με 5 – 6 ξενοδοχεία…

Ελάχιστες ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα σε Αγία Νάπα και Πρωταρά. Το «αιώνιο» πρόβλημα της εποχικότητας κάνει ξανά την εμφάνισή του στην ελεύθερη Αμμόχωστο, την κατ’ εξοχήν τουριστική επαρχία της Κύπρου, πόσο μάλλον φέτος που εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα του κορωνοιού.

Μάλιστα, η ενημέρωση που έχουμε από τον τοπικό ΠΑΣΥΞΕ είναι πως φέτος θα παραμείνουν ανοικτά πολύ λιγότερα ξενοδοχεία απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές πριν την πανδημία.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε ότι ήδη κάποια ξενοδοχεία έχουν κλείσει, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός ξενοδοχείων έχουν αναστείλει τις εργασίες τους μεταξύ 8-15 Νοεμβρίου. «Ακόμα και οι ξενοδόχοι που σκέφτονται να παραμείνουν ανοικτοί τον χειμώνα είναι διστακτικοί, ευελπιστώντας στον αθλητικό τουρισμό και κυρίως στην άφιξη ποδοσφαιρικών ομάδων για σκοπούς προετοιμασίας», συμπλήρωσε.

Συνοψίζοντας το 2021 από τουριστικής άποψης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε ότι φέτος οι πληρότητες των ξενοδοχείων πλησίασαν το 60%-70% των πληροτήτων του 2019. Παρατήρησε, όμως, ότι τα έσοδα των ξενοδόχων ήταν μείον περίπου 50% σε σχέση με το 2019 κι εξήγησε ότι φέτος η καλή, σχετικά, τουριστική κίνηση επιτεύχθηκε με πολύ χαμηλά πακέτα τιμών, ενώ η τουριστική σεζόν άργησε ν’ «ανοίξει», ενώ άργησαν και οι ομαδικές αφίξεις των Βρετανών τουριστών στην περιοχή.

«Οι εκτιμήσεις που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ότι το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά από φέτος, δεν θα φθάσει όμως τα επίπεδα του 2019», συμπλήρωσε.

Ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου τονίζει την ανάγκη να απεξαρτηθεί, επιτέλους, η τουριστική Κύπρος από τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας και ν’ ανοίξει τους ορίζοντές της και προς άλλες αγορές. «Πιστεύουμε πως με την σωστή συνδεσιμότητα μπορούμε να προσελκύσουμε νέες αγορές σε σταθερή βάση.

Αυτό αποτελεί προτεραιότητά μας εν’ όψει του 2022 και ήδη έχουμε ξεκινήσει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Τάκκας.

Στο μεταξύ, σε μια διαδικτυακή ενημέρωση του κοινού, ως προς τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις και τα εστιατόρια που θα παραμείνουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού χειμώνα, θα προχωρήσει τις προσεχείς μέρες ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Πού να πάτε στην Αγία Νάπα Κύπρου. Τουριστικός οδηγός Αγία Νάπα

Ο δήμαρχος Χρ. Ζαννέττου δήλωσε ότι ο φετινός θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για την τουριστική βιομηχανία της περιοχής, όπως δύσκολοι ήταν όλοι οι χειμώνες και πριν την πανδημία.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, ο δήμος θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να στηρίξει τον μικρό, έστω, αριθμό ξενοδοχείων και των υπολοίπων τουριστικών επιχειρήσεων που θα παραμείνουν ανοικτές τους χειμερινούς μήνες.

Γράφει:Βάσος Βάσου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

12 Σχέδια Επιχορηγήσεων παρουσίασε το Υφυπουργείο Τουρισμού

Taste and Hospitality

Ηνωμένο Βασίλειο: Kινδυνεύει να μείνει χωρίς Χριστούγεννα

Taste and Hospitality

ΚΕΟ: Μεγαλώνει το οινοποιείο στα Μαλιά σε 30.000 τ.μ.

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!