Εφοδιαστική Αλυσίδα Παρουσίαση

Γιάννος Χρίστου: O «δρόμος» για το NutZz οδηγεί στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων

Ένας «παράδεισος» ξηρών καρπών και όχι μόνο, συναντά όποιος περνά  από την Ηλία Παπακυριακού 42Α, στην Έγκωμη, ακολουθώντας τις φρεσκοκαβουδρισμένες μυρωδιές στο ξηροκαρπάδικο «NutZz». Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές δίνουν έμφαση στην υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών προτύπων, εντάσσοντας στην καθημερινότητά τους τροφές που ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα βρίσκονται στις TOΡ θέσεις των προτιμήσεων των καταναλωτών. Και από το δικό μου σπίτι τα πιο πάνω έχουν ήδη ενταχθεί εδώ και χρόνια στο καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα ακόμη και των παιδιών μου.

Στο τιμόνι της επιχείρησης o  Γιάννος Χρίστου 36 χρονών. Μετά από την επιστροφή του από την Αγγλία εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση  –   εισαγωγείς της πολύ γνώστης γερμανικής πολυψηστιέρας   Silex με 37 χρόνια πολύ πετυχημένης παρουσίας στην  Κυπριακή αγορά.  Η ενασχόληση του στον τομέα της εστίασης όλα αυτά τα χρόνια τον ωθούν να ασχοληθεί με ξηροκαρπάδικα. Εκτός από την αγάπη του για το αντικείμενο αυτό η διαπίστωση ότι στην περιοχή της Έγκωμης, δεν υπήρχε αντίστοιχο κατάστημα, τον ώθησε να  προχωρήσει στην δημιουργία του πρώτου καταστήματος NutZz.

Μου κινεί την περιέργεια και μπαίνω μέσα στο κατάστημα: Μυρωδιές «ξεπηδούν» από παντού. Κοιτάω τον ιδιοκτήτη να φτιάχνει βούτυρα από ξηρούς καρπούς που παρασκευάζονται στο κατάστημα στην παρουσία του πελάτη με μόνο συστατικό τον ίδιο τον καρπό ή συνδυασμό γεύσεων χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αποξηραμένα φρούτα με ζάχαρη ή χωρίς και superfoods. Η απίστευτα υγιεινή γκάμα τους συμπληρώνεται με μπαχαρικά. Ξεχωρίζουμε τα καραμελωμένα coconut, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης και τους ηλιόσπορους. Από την πλούσια γκάμα τους βρίσκουμε και αποξηραμένα σύκα σοκολάτες, παστέλια, μπάρες και εκλεκτά Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα.

Γιάννο αν και μικρός ο χώρος (σε τετραγωνικά)  είναι ένας μικρός παράδεισος ξηρών καρπών και όχι μόνο.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Ξέρετε  πλέον οι Ξηροί καρποί, βότανα και μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα εκλεκτές σοκολάτες και τα superfoods, έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν αναλογιστεί κάποιος το τι προσφέρουν μια χούφτα ξηρών καρπών για παράδειγμα ή τα αποξηραμένα φρούτα θα εκπλαγείται.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για δώστε μας μερικά παραδείγματα

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι τα αποξηραμένα φρούτα δεν περιέχουν το νερό που έχουν τα φρέσκα φρούτα, αρκεί το ένα τέταρτο της μερίδας των φρέσκων φρούτων που θα καταναλώνατε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ευκολότερο να τρώτε αποξηραμένα φρούτα αλλά αν επιλέξετε ένα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι πιο πιθανό να πιάσετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω μερικά από εκείνα που προτιμούν οι πελάτες μας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
  • Σταφίδες –  Είναι πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, βόριο, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ είναι ιδανικές για τους διαβητικούς αφού έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών, ενώ βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
  • Δαμάσκηνα – Γνωστό μόνο για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ωστόσο Νικολέτα, μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Κ, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ παράλληλα μπορεί να αναστείλειι την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου.
Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι
Μαύρη σοκολάτα με υψηλό ποσοστό κακάο και 100% φυσικό αποξηραμένο κεράσι
Η νέα πρόταση της σειράς ‘State of the Art’ της ‘𝐿𝑎𝑢𝑟𝑒𝑛𝑐𝑒 𝐺𝑎𝑙𝑒𝑟𝑖𝑒 𝐷𝑒 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡’, για αυτούς που επιθυμούν ένα διαχρονικό γευστικό συνδυασμό στη πιο premium εκδοχή του.
  • Χουρμάδες – Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο ζάχαρης σε πολλές γλυκές συνταγές, αλλά μπορούν να κάνουν και θαύματα για την υγεία μας. Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου.
  • Βερίκοκα –  Βοηθούν στην διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και χάρη στη πολύ μεγάλη περιεκτικότητά τους σε κάλιο, η οποία είναι τρεις φορές μεγαλύτερη σε και κρασιά  εκτίθενται σε μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων, που διεγείρουν τις αισθήσεις.

«Οι ξηροί καρποί είναι το leading προϊόν που θα βρείτε σε μια μεγάλη ποικιλία»

Μπορεί να είναι εικόνα φρούτο

Στο ΝutZz  δεν υπάρχει καρπός που να ψάχνεις ή που να θέλεις να δοκιμάσεις και να μην τον βρεις και μάλιστα στην πιο ποιοτική και νόστιμη εκδοχή του, και το εννοούμε. Μπερδεμένη λιγάκι ζήτησα από τον αγαπητό Γιάννο αν μπορεί να μας πει ποιοι ξηροί καρποί ταιριάζουν με τα ποτά.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό

Πριν απαντήσω σε αυτό αξίζει να αναφέρω ότι στην πραγματικότητα, οι ξηροί καρποί έχουν να μας προσφέρουν πολύ περισσότερα από την υπέροχη γεύση τους.  Έχουν πολλά οφέλη που συμβάλλουν στην ευεξία και τη μακροζωία.

Για παράδειγμα τα Καρύδια: Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ, που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες και τον ρόλο του στην υγεία της καρδιάς, καθώς και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Είναι επίσης πλούσια σε μαγνήσιο, και φώσφορο.

Τα Φιστίκια Αιγίνης είναι αυτά με τις λιγότερες θερμίδες από τους περισσότερους ξηρούς καρπούς, και θεωρείται πραγματική υπερτροφή από θρεπτική άποψη.  Εκτός του ότι είναι θησαυρός βιταμίνης Β6, χαλκού και μαγγανίου, περιέχει άφθονα αιθέρια έλαια και μεταλλικά στοιχεία.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Σ’ ότι αφορά στα Φουντούκια με μόλις 180 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια, προσφέρουν στον οργανισμό μας τρία γραμμάρια φυτικών ινών, χαλκού, μαγνησίου, θειαμίνης και βιταμίνης Ε, ενώ έχουν διαπιστωμένα μια εξαιρετικά ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς, καθώς και αντιφλεγμονώδη δράση. Κάτι ανάλογο και με τα Αμύγδαλα με μόλις 30 γραμμάρια αμυγδάλων περιέχουν έξι γραμμάρια πρωτεϊνών και τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών. Αποτελούν επίσης εκπληκτική πηγή βιταμίνης Ε, χαλκού και μαγγανίου.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Σ’ ότι αφορά στα Φιστίκια να σου πω ότι στην πραγματικότητα ξηροί καρποί. Ανήκουν στα όσπρια και φυτρώνουν στο έδαφος! Περιέχουν, όμως, εφτά γραμμάρια πρωτεϊνών ανά μερίδα και είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β.

Τα συνοδευτικά των ποτών

Καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια, κάσιους, φουντούκια, συνοδεύουν το ποτό σας και εμπλουτίζουν γευστικά γλυκά και αλμυρά πιάτα. Ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, που τυχαίνει να συμπίπτει και με αρκετές ονομαστικές εορτές, τα μπολ με τους ξηρούς καρπούς κοσμούν τα τραπέζια των σπιτιών.Γι’ αυτό το λόγο έχουμε φροντίστει στη δημιουργία πακέτων για δώρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όποτε είναι στο τι θέλει ο καθένας να συνοδεύσει το ποτό του ανάλογα με τι του αρέσει. Οι περισσότεροι προτιμούν τα φυστίκια και αυτό γιατί οι ειδικοί της γεύσης πιστεύουν πως το αλάτι που περιέχουν επιτρέπουν στους γευστικούς κάλυκες να διαχειριστούν καλύτερα την πικρή γεύση και έτσι να απολαύσετε περισσότερο το ποτό σας.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Ποιοι ξηροί καρποί που θεωρούνται superfoods;

Και εδώ θα αναφέρω ενδεικτικά κάποια παραδείγματα, τα οποία θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποσιάζουν από κανένα διατροφικό πρόγραμμα.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό και εσωτερικός χώρος

Ηλιόσποροι: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε, Β1, Β3, Β6, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο κ.α., Ω-6 , Ω-9 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη. Βοηθάνε το νευρικό και το μυϊκό σύστημα, χαλαρώνουν τις ημικρανίες, τις κράμπες και γενικότερα τους μυϊκούς σπασμούς.

Καρύδια: Πλούσια σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο,κάλιο κ.α., βιταμίνες Ε, Β6 καθώς και Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μειώνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων κι εγκεφαλικών επεισοδίων, βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη, του καρκίνου και βοηθούν αλλά και στη σωστή λειτουργία νεφρών και εγκεφάλου.

Κάστανα: Καλή πηγή πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων, περιέχουν βιταμίνες C, A και Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και κάλιο. Θεωρείται επίσης καλή επιλογή γι” αυτούς που πάσχουν από διαβήτη, αφού έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, όπως τα πρασινόφυλλα λαχανικά, το οποίο σχετίζεται με τη σύνθεση DNA, των ερυθρών και βοηθάει στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα στο έμβρυο.

Κολοκυθόσπορος: Περιέχει πρωτεΐνες, μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύει από αρθρίτιδες και ενυδατώνει το δέρμα.

Μαύρη Σταφίδα: Παρουσιάζει ικανοποιητικά επίπεδα τιμών σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά: φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C.

Μπορεί να είναι εικόνα φαγητό
Με απαλή , ζεστή και γλυκιά μυρωδιά η
κανέλα Κεϋλάνης, γνωστή και ως «αληθινή κανέλα», παράγεται από το φυτό Cinnamomum verum (ή αλλιώς Cinnamomum zeylanicum), που καλλιεργείται κυρίως στη Σρι Λάνκα και στη Νότια Ινδία. Λατρεμένη κανέλα που επιλέγω για πρωινό ξύπνημα και για βράδυ πριν από τον ύπνο σε μορφή τσαγιού. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Ιταλία κορυφαίος εξαγωγέας κρασιού στον κόσμο

Taste and Hospitality

Άνηθος: Μυρωδάτος, ωφέλιμος και πρακτικός

Taste and Hospitality

Γιατί είναι μπλε το… μπλε τυρί;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!