Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Από την 1η Δεκεμβρίου οι περισσότερες επιχειρήσεις θα αρχίσουν να κλείνουν…

Σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 20%- 30%, κυμαίνεται η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτο Θρασυβούλου. Εκτίμησε επίσης ότι από την 1η Δεκεμβρίου οι περισσότερες επιχειρήσεις θα αρχίσουν να κλείνουν. Πρόσθεσε ακόμη πως το 20% των επιχειρήσεων δεν επαναλειτούργησαν την απερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν και είναι αμφίβολο αν θα ξαναλειτουργήσουν  την επόμενη τουριστική περίοδο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου είπε πως εάν οι καιρικές συνθήκες συνεχίσουν να είναι ευνοϊκές και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι σε καλή επιδημιολογική κατάσταση, τότε υπάρχει η πιθανότητα η Κύπρος να δεχτεί κόσμο και την περίοδο των εορτών.

Κλειστές Επιχειρήσεις: Νέα αναθεωρημένη οδηγία - Ποιες κλείνουν

Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ σημείωσε ακόμη πως έχει  διευρυνθεί η τουριστική περίοδος και ότι μέχρι τις 15 με 20 Νοεμβρίου σημειώθηκε ένα 50% διακίνησης του κόσμου. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως παρακολουθούν τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, αντιλαμβάνονται επίσης τις προσπάθειες που καταβάλλει η πολιτεία και ασπάζονται ως ΟΣΙΚΑ  τις απόψεις και τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων για το καλό της Κύπρο και της οικονομίας ευρύτερα.

Σε σχέση με τα νέα μέτρα, επεσήμανε πως αυτά επηρεάζουν τον κλάδο τους. Είναι ξεκάθαρο, είπε, ότι “οι γονείς αντιδρούν και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην επισιτιστική βιομηχανία κυρίως όταν διακινούνται οικογένειες με τα παιδιά τους”. 

Πρόσθεσε πως έχουν  στείλει τις δικές τους εισηγήσεις στον Υπουργό Υγείας. Εμείς, συνέχισε, ζητούμε όπως γίνει αποδεκτό να επιτρέπεται καθολικά σε όλους τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους να μπορούν να διακινούνται μετά την διενέργεια PCR ή rapid test χωρίς να επιβάλλεται η 1η η 2η δόση του εμβολίου. 

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι ο κόσμος με τα περιθώρια που έχει δώσει ο Υπουργός θα ευαισθητοποιηθεί για να εμβολιαστεί.

Πρόσθεσε πως μια βιομηχανία η οποία υποφέρει για είκοσι μήνες και εργάστηκε τους τελευταίους  τρεις μήνες πρέπει να συνεχίζει να εργάζεται απρόσκοπτα, ώστε να μην δημιουργηθούν τεράστια οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και στους επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί ότι χθες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν κριθεί απαραίτητο, τις επόμενες ημέρες να ληφθούν επιπρόσθετα μέρα και να εφαρμοστούν επιπλέον περιορισμοί. Πληροφορίες του «Φ», και της συναδέλφου Μαριλένας Παναγή, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι επεξεργάζονται επιπρόσθετα μέτρα, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη καθυστέρηση της εισόδου της μετάλλαξης «Ομικρον» στην Κύπρο, αλλά και περιορισμοί που στόχο έχουν την αναχαίτιση της έξαρσης της πανδημίας, αφού όπως διαπιστώνεται από τα καθημερινά αποτελέσματα η διασπορά του ιού είναι αυτή τη στιγμή τεράστια σε παγκύπρια κλίμακα και ως εκ τούτου, επιβάλλεται να ληφθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, από αυτά που τώρα βρίσκονται σε ισχύ. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Αίγυπτος είναι ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός…και υπάρχει «λόγος»

Taste and Hospitality

Νέο Έργο από την ABAS για το NAVARINO HILLS

Taste and Hospitality

Atlantica Mare Village Paphos: Στην αναμονή για έναρξη λειτουργίας (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!