Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Μπύρα: Aναμένεται να ανέβει η τιμή της μέχρι και 50%

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα “νέα” για τους λάτρεις της μπύρας craft, αφού ακούγεται όλο και περισσότερο για την τιμή της, ότι θα αυξηθεί εκ νέου. Η Ball Corp (BLL), ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές δοχείων αλουμινίου στον κόσμο, προκαλεί έκπληξη στους παραγωγούς μπύρας craft με την κίνησή της να άρει τον ελάχιστο αριθμό κουτιών που πρέπει να παραγγείλουν, λέγοντας ότι θα αυξήσει τις τιμές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από πελάτες χωρίς σύμβαση -μεταξύ αυτών και μικρότερων ζυθοποιείων- να παραγγείλουν τουλάχιστον πέντε φορτηγά φορτηγών (περίπου 1,02 εκατομμύρια κουτάκια) για κάθε ένα από τα ποτά τους. Μάλιστα, σκέφτεται να το εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου. Το ελάχιστο προηγούμενο για αγορά, όπως αναφέρει το CNN, ήταν ένα φορτηγό ανά προϊόν.

Επιπλέον, ξεκινώντας από το νέο έτος, έγραψε ότι δεν θα μπορεί πλέον να αποθηκεύει τα περιττά κουτιά από τους πελάτες χωρίς σύμβαση στις αποθήκες της και ότι η τιμή ανά κουτί, μόνο για εκείνους τους πελάτες (χωρίς σύμβαση), θα αυξηθεί σχεδόν κατά 50%!

Η είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλές μικρές και τοπικές ζυθοποιίες, υπό τον φόβο υψηλότερου κόστους, μειωμένης ποικιλίας και υψηλότερων τιμών για τους καταναλωτές. Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Maui Brewing Co. στη Χαβάη, το χαρακτήρισε ως «οικονομικό δολοφόνο» για ορισμένους και περισσότερο για τις μικρές ζυθοποιίες.

Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου κάθε φορά που πίνεις μπίρα -  www.olivemagazine.gr

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία μπύρας είχε ήδη επηρεαστεί αρνητικά από τα κλεισίματα εστιατορίων και τραπεζαριών λόγω πανδημίας, τις πληθωριστικές πιέσεις, τις ελλείψεις κονσερβών και άλλες διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Yamazaki 55: Το παλαιότερο ιαπωνικό ουίσκι βρίσκεται επιτέλους και στην Ευρώπη

Taste and Hospitality

Merlot: Η Γαλλίδα «συγγενής» του Cabernet Sauvignon

Taste and Hospitality

Ο Κύπριος που γέμισε τη Φιλανδία με Κυπριακά και ελληνικά προϊοντα!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!