Νέα Νεα της Αγορας

Έλεγχος…παντού με PCR και Rapid τεστ

Νέα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα (2/12) το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει στις 09:30.  Στον απόηχο των αντιδράσεων των γονιών για τα μέτρα στα Δημοτικά σχολεία, αλλά και του παγκόσμιου συναγερμού λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», η Κύπρος καλείται να λάβει επιπρόσθετα μέτρα ώστε να κερδίσουν χρόνο μέχρι να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα για την νέα αυτή μετάλλαξη του ιού.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας καταθέτει σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τις εισηγήσεις των ειδικών την ώρα που την Τετάρτη ανακοινώθηκαν άλλα 492 κρούσματα και ένας θάνατος.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα

  • Οι ειδικοί προτείνουν όπως υπάρχει υποχρεωτικός έλεγχος με PCR σε όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου. Ταυτόχρονα, υπάρχει στο τραπέζι και ο έλεγχος με PCR και Rapid τεστ σε όλες τις εισόδους, Λιμάνια, Μαρίνες, ενώ αναμένεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα στα οδοφράγματα.
  • Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, η εισήγηση είναι να πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και για την είσοδο να χρειάζεται η προσκόμιση αρνητικού rapid τεστ με ισχύ 48 ωρών, τόσο για εμβολιασμένους, όσο και για ανεμβολίαστους.
  • Παράλληλα, εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στη ζωή μας η τηλεργασία. Προς αναστολή οδεύουν και οι σχολικές εκδρομές και οι έφεδροι κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρουσιάζονται στις στρατιωτικές μονάδες μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Καταληκτικά, σε ό,τι αφορά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, ανώτερη αρμόδια πηγή στην Offsite, πως δε θα γίνουν βιαστικές ενέργειες και πως αναμένεται η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα η οποία θα σταλεί στο υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Top Kinisis Travel: Οι ζημιές σε αριθμούς

Taste and Hospitality

Louis: Η μείωση 90% στον τζίρο και το deal στην Ελλάδα

Taste and Hospitality

Ζάχαρη: Λευκή, καστανή ή μαύρη; Aυτές είναι οι διαφορές

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!