Γεύσεις Ποτά

Ξέχνα μια και καλή αυτό το αίσχος με τα πατατάκια…Oι γεύσεις που συνοδεύουν κάθε ποτό

Προτού ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας, να θυμίσουμε ότι ο καθένας μπορεί να πίνει και να τσιμπολογάει οτιδήποτε με οποιοδήποτε. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα… Δεν μπορείς να «κατηγορήσεις» κάποιον που απολαμβάνει τη βότκα του, χωρίς να ακουμπάει το χαβιάρι που έχει δίπλα του. Το ανθρώπινο στόμα, αποτελεί ένα περίεργο και εντελώς προσωπικό «οικοσύστημα» το οποίο επηρεάζει τη γεύση. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει μια γκάμα σνακς που κατά γενική ομολογία συνοδεύουν ιδανικά τα ποτά, ανάλογα φυσικά με το είδος τους.

Βότκα

Η βότκα είναι ένα από τα ποτά που θεωρούνται «εύκολα» στη συνοδεία τους. Οι Ρώσοι με τουρσιά, καπνιστά ψάρια και «ναζνταρόβιε», γίνονται αλκοολικοί προτού συμπληρώσουν τα 25 χρόνια τους, όμως οι συμπατριώτες τους ολιγάρχες καταναλώνοντάς τη με μπλινίς (μικρά πιτάκια) και με χαβιάρι ή με σούσι συλλαμβάνουν μεγαλοφυείς ιδέες – π.χ. να αγοράσουν το Σκορπιό!

Σαμπάνια

Είναι εξευγενισμένο ποτό (που όμως δεν εξευγενίζει, γιατί έχω αντικρίσει πολλούς να την πίνουν σε πλαστικό ποτήρι). Ως εκ τούτου (του εξευγενισμένου), η σαμπάνια ταιριάζει με εξευγενισμένα σνακ, όπως το χαβιάρι (το χαβιάρι, όπως και η κόκα κόλα, πάει με όλα) ή με γλυκά (όχι του ταψιού), το κορυφαίο όμως πάντρεμά της είναι με στρείδια (ε, τώρα, εδώ θα τσιγκουνευτούμε;)!

Τζιν

«Κακό» ποτό για όσους θέλουν να τσιμπολογάνε κάτι όταν το πίνουν, αλλά υπάρχει λύση: μπαστουνάκια από αγγούρι, καρότο, σέλερι με λίγο λεμόνι ταιριάζουν όπως και τα «άλλα, ντάλα» με της «Παρασκευής το γάλα». Και τα φρούτα όμως παίζουν ως συνοδευτικά. Μήπως να εντάξουμε το τζιν στο healthy πρωινό μας;

Συσκευή τσέπης θα μπορεί να ανιχνεύει τα νοθευμένα ποτά - Onmed.gr

Τεκίλα

Οι Μεξικάνοι προστάζουν blanco/silver/plata με τα ορεκτικά, reposado με το κυρίως πιάτο, anejo με το επιδόρπιο. Και φαντάζομαι πως σε αυτές τις τρεις κατηγορίες τεκίλας συμπεριλαμβάνουν ολόκληρο τον τσελεμεντέ τους. Τώρα εάν αυτός ο διαχωρισμός προξενεύεται με ένα μενού του στυλ «κολοκυθοκεφτέδες–φασολάδα–γαλακτομπούρεκο» δύσκολα θα καταλήξει σε γάμο. Σε επίπεδο σνακ η blanco/silver/plata ταιριάζει όμορφα με γκουακαμόλε, μια reposado με κάποιο με πικάντικες νότες (π.χ. τορτίγια τσιπς), ενώ η anejo με ένα ωραίο ελβετικό τυρί. Αλλά και με καζάν ντιπί ή κάποιο από τα ομοειδή γλυκά με βάση το γάλα.

Ουίσκι

Σκούρο οινόπνευμα, ζόρικο. Δένει με λεπτές φέτες αβγό, με καπνιστό σολομό, με μαύρη σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς κάποιου επιπέδου, με τυριά, όπως η παρμεζάνα ή με τα «μπλε» τυριά. Για τους ιδανικούς συνδυασμούς μπορείς να διαβάσεις εδώ. Τώρα που το σκέφτομαι, ο κλασικός ελληνικός συνδυασμός ενός ποτηριού ουίσκι με μισό τόνο παγάκια δένει άψογα με τα ακαθόριστα αλμυρά εισαγόμενα φιστίκια μιας κονσέρβας. Όσον αφορά τα malt, ξεχάστε τα φιστίκια, αλλιώς θα πέσουν τα Highlands να μας πλακώσουν.

Τα καλύτερα γυναικεία ποτά - Γυναικεία κοκτέιλ - oinomelos.com

askmen.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τραγανό σπιτικό φύλλο για χωριάτικες πίτες

Taste and Hospitality

Έχετε κοιλίτσα και χοληστερόλη; Μήπως φταίνε αυτά τα «αθώα» ποτά;

Taste and Hospitality

Πιτούλες Από Πατάτα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!