Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Τσίπουρο – Ζιβανία και οι εκλεκτοί μεζέδες που ταιριάζουν αρμονικά

Το τσίπουρο στην Κρήτη το λένε τσικουδιά ή ρακή ενώ σε άλλες περιοχές επικρατεί να το λένε τσίπουρο, διαχωρίζοντάς το σε σκέτο ή με γλυκάνισο. Σε άλλες χώρες υπάρχουν παρόμοια είδη με το τσίπουρο, όπως είναι η ιταλική γκράπα, το αράκ της Μέσης Ανατολής και η ζιβανία της Κύπρου.

Το τσίπουρο είναι το πιο χαρακτηριστικό ποτό με το οποίο συνοδεύει κανείς μεζέδες. Σερβίρεται παγωμένο σε μικρά ποτήρια, ενώ πολλές φορές προστίθεται πάγος ή καταψύχεται ολόκληρη η ποσότητα και πίνεται σκέτο. Το συγκεκριμένο ποτό, μάλιστα, είναι ένα ποτό που τα τελευταία χρόνια δεν σερβίρεται μόνο στα τσιπουράδικα αλλά σε όλους τους χώρους εστίασης.

Εκλεκτοί μεζέδες που ταιριάζουν αρμονικά:

Αλμυροί μεζέδες

Ο παστουρμάς, σκέτος ή σε παστουρμαδόπιτα με κίτρινα τυριά και τραγανό φύλλο κρούστας, τα παστά, το τουρσί, οι ελιές, οι παστές σαρδέλες, ο γαύρος μαρινάτος, η λακέρδα και φυσικά οι πιπεριές Φλωρίνης, είναι μόλις λίγες από τις αλμυρές επιλογές που ταιριάζουν απόλυτα.

Τηγανιτοί μεζέδες

τσίπουρο

Τα μικρά τηγανιτά ψαράκια αποτελούν αρκετά δημοφιλείς προτάσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος το σαγανάκι από τυρί, τα τηγανιτά καλαμαράκια, οι τηγανιτές πατάτες, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες, τα κεφτεδάκια και τα πικάντικα λουκάνικα ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία.

Θαλασσινοί μεζέδες

Φυσικά το τσίπουρο είναι το πλέον κατάλληλο ποτό για τα θαλασσινά. Το χταπόδι στα κάρβουνα, οι γαρίδες ψητές ή σαγανάκι, οι καραβίδες, τα μύδια, και γενικότερα όλα τα όστρακα, είναι σίγουρες επιλογές που οδηγούν στην επιτυχία.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Μπύρα: Aναμένεται να ανέβει η τιμή της μέχρι και 50%

Taste and Hospitality

Η Absolut παρουσιάζει μια σειρά από σόδες και κοκτέιλ βότκας

Taste and Hospitality

Mπλε κρασί: Η νέα τάση στην Οινοποιία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!