Νέα Νεα της Αγορας

Αξιοποιούν τα φαράγγια του Ακάμα για τουριστικούς σκοπούς

Πρακτική μορφή λαμβάνει πλέον η προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΕΤΑΠ Πάφου για ανάδειξη των φαραγγιών της χερσονήσου του Ακάμα. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε ήδη πρόσφατα η πρώτη επιτόπια επίσκεψη σε τέσσερα φαράγγια της κοινότητας Αρόδων.

Την ομάδα που συμμετείχε στην περιήγηση αποτελούσαν στελέχη της ΕΤΑΠ Πάφου, λειτουργός του Υφυπουργείου Τουρισμού,  εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΤΑΠ σε θέματα περιπατητικών διαδρομών και  ο Κοινοτάρχης Πάνω Αρόδων. Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να διέλθουν τα φαράγγια Κραμίνους, Ειρήνης, Διπόταμου και Κουφών και να ζήσουν την εμπειρία του απόκρυφου κόσμου των φαραγγιών από πρώτο χέρι, καθώς και να  ανταλλάξουν απόψεις και εισηγήσεις για την πιθανή αξιοποίηση τους και ενσωμάτωση τους στο τουριστικό προϊόν της επαρχίας.

Όπως διαφάνηκε, η περιοχή έχει να προσφέρει κάτι πολύ μοναδικό και υπό προϋποθέσεις, αρκετά σημεία από τα φαράγγια και την  ευρύτερη περιοχή θα μπορούσαν να ενταχθούν στην τουριστική εμπειρία  και να αποτελέσουν ακόμη ένα σημαντικό πόλο έλξης  κυρίως περιπατητών και φυσιολατρών, ντόπιων και ξένων.

Η ΕΤΑΠ Πάφου προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να καταγράψει πρακτικές εισηγήσεις και να προχωρήσει σε προκαταρκτικό σχεδιασμό ενώ, στην συνέχεια, θα ζητήσει την εμπλοκή και συνεργασία του Τμήματος Δασών και άλλων εμπλεκόμενων  υπηρεσιών για μια πιο λεπτομερή εξέταση του όλου θέματος.

Αξιοποιούν τα φαράγγια του Ακάμα για τουριστικούς σκοπούς

Η περιοχή Λαόνας-Ακάμα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες  και είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων εμπειριών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.  

Της Ντόρας Χριστοδούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

The Yellow Gold…Αντιφλεγμονώδες

Πάφος: Έπεσαν οι υπογραφές για πάρκο στολίδι της πόλης έκτασης 32.000 τ.μ.

Taste and Hospitality

Delta Airlines: «Πρόστιμο» στους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!