Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Λάρνακα: Μεγάλο το ενδιαφέρον επενδυτών για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον επενδυτών για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων στην Λάρνακα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) Σταύρος Σταύρου.

Πρόσθεσε πως «λόγω των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο τουρισμός στην πόλη και επαρχία Λάρνακας κατά το τρέχον έτος παρουσίασε μέτριες επιδόσεις, αλλά καλύτερες από τις περσινές. Ωστόσο, λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις ως προς το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός την  επόμενη χρονιά».

Διακοπές 2022 σε Λάρνακα - Skyscanner

Σημείωσε ωστόσο πως «παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας, το ενδιαφέρον των επενδυτών για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών καταλυμάτων παραμένει ζωντανό και αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκρίνει ή εξετάζει αιτήσεις για 25 νέες μονάδες. Επιπρόσθετα, την ερχόμενη σεζόν θα λειτουργήσουν στην τουριστική περιοχή Βορόκληνης ξενοδοχεία τύπου resort, κάτι πολύ σημαντικό, αφού η Λάρνακα θα καταφέρει να έχει ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό».

Ανέφερε ακόμα ότι «στη Λάρνακα το ΕΒΕΛ μέσω της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, υλοποιούμε συλλογικά ένα αξιόλογο Σχέδιο Δράσης στον τομέα του τουρισμού. Πέραν των έργων αναβάθμισης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος καθώς και μάρκετινγκ που η ΕΤΑΠ υλοποιεί διαχρονικά, παρουσιάστηκαν πρόσφατα εξαιρετικά έργα ψηφιακής μετεξέλιξης της τουριστικής Λάρνακας, μεταξύ των οποίων το καινοτόμο έργο της τρισδιάστατης εικονικής αναστήλωσης του Αρχαίου Λιμανιού του Κιτίου, που βραβεύθηκε από τον Οργανισμό Phoenician Routes των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Οσον αφορά την πρόσφατη προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της Γ Φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας μήκους 3,2 χιλιομέτρων, ο κ. Σταύρου είπε πως «πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο με δαπάνη ύψους 20,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, δρόμο τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, λωρίδες πρασίνου, στάσεις λεωφορείων, παρόδιους χώρους στάθμευσης καθώς και δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους 4.5 χιλιομέτρων».

Χαρακτήρισε «ουσιώδη την υπόλοιπη υποδομή του συγκεκριμένου έργου που θα περιλαμβάνει οχετούς ομβρίων, νέο δίκτυο άρδευσης, υπογειοποίηση δικτύου ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού και άλλες υποδομές. Για την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου έπρεπε να συντονιστούν πολλές Υπηρεσίες». Σημείωσε πως «δεν δικαιολογούνται καθόλου τα 30 και πλέον χρόνια καθυστέρησης. Ευελπιστούμε πως γύρω στα μέσα του 2022 θα αρχίσουν οι εργασίες, όπως έχει εξαγγελθεί».

Ερωτηθείς για το θέμα της λειτουργίας του Mall της Λάρνακας και τις ανησυχίες καταστηματαρχών που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ εξέφρασε την πεποίθηση πως «το συγκεκριμένο έργο ενισχύει το λιανικό εμπόριο. To εμπορικό κέντρο της Λάρνακας αποτελεί ένα open-air Mall σε πολύ πιο προνομιακή τοποθεσία σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα άλλων πόλεων, εφόσον βρίσκεται εντός της κατ’ εξοχήν κύριας περιοχής οικονομικής δραστηριότητας, τουρισμού και ψυχαγωγίας της πόλης».

Πρόσθεσε πως «υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που μπορούν να γίνουν από τον Δήμο Λάρνακας ούτως ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό και λειτουργικό, όπως είναι η αύξηση των χώρων στάθμευσης, η σκίαση των εμπορικών οδών, η βελτίωση του αστικού εξοπλισμού και περισσότερες πεζοδρομήσεις, ώστε να καταστεί το κέντρο πιο φιλικό προς τον επισκέπτη. Ακόμα θα πρέπει να  δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα και κίνητρα στους καταστηματάρχες για να παραμείνουν και να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στο κέντρο».       

Αφού εξέφρασε την εκτίμηση πως «θα δούμε σύντομα αρκετές βελτιώσεις να υλοποιούνται από πλευράς του Δήμου Λάρνακας» εξήγησε πως «προγραμματίζονται νέα έργα υποδομής και διενεργούνται μελέτες για τον επόμενο  κύκλο ωρίμανσης έργων για άντληση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χωρίς ξεναγήσεις ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού

Taste and Hospitality

«Σερίφης» ο Δήμαρχος: «Μετά τις 18.00 θα απαγορεύεται να κυκλοφορεί κάποιος ημίγυμνός ή με το ποτό στο χέρι»

Εθνικό Πάρκο Ακάμα: Αλλάζει η περιοχή και θα έχει τέλος εισόδου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!