Νέα Νεα της Αγορας

Απαγορεύεται η είσοδος…σε θέατρα, εστίαση και γήπεδα σε μη εμβολιασμένους

Σε εγρήγορση βρίσκονται άπαντες στο υπουργείο Υγείας μετά τον εντοπισμό 5 κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στην Κύπρο. Και τα 5 περιστατικά σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας δεν χρήζουν νοσηλείας και τα συμπτώματα που έχουν είναι ήπιας μορφής. 

Πάντως εκφράζονται φόβοι όπως αναφέρει η offsite ότι τα κρούσματα από την αλυσίδα μετάδοσης που ξεκίνησε από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών μετά από εκπαιδευτική εκδρομή αναμένεται να αυξηθούν. Ήδη χθες 500 μαθητές και μέλη κοινότητας στη Λεμεσό ειδοποιήθηκαν το Σάββατο για να προβούν σε PCR τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Νέες αποφάσεις στο Υπουργικό

Στις 9.30πμ συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο όπου αναμένεται να εγκρίνει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Τα εμβόλια για τα παιδιά έρχονται στην Κύπρο τη Δευτέρα και οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί και το ζήτημα της κρατικής καραντίνας. Δηλαδή αν κάποιος έρχεται Κύπρο και είναι θετικός και ενδεχομένως Όμικρον κρούσμα τότε θα πηγαίνει κρατική καραντίνα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να καταθέσει και την εισήγηση των ειδικών όπως υπάρξει αλλαγή στο πρωτόκολλο που ισχύει για εμβολιασμένους που είναι στενές επαφές. Συγκεκριμένα αναμένεται πως και εμβολιασμένα άτομα θα τίθενται σε καραντίνα εάν ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Καθυστερούν τα self test – Σενάριο για αλλαγές στην απαγόρευση εισόδου σε υποστατικά

Βάσει προηγούμενων αποφάσεων από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να ισχύουν σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τα μέτρα. 

Συγκεκριμένα, από 13 Δεκεμβρίου είχε αποφασιστεί ότι θα ξεκινούσε η χορήγηση των self test σε όλους. Αναμένεται νεότερη ενημέρωση εντός ημερών για το πότε θα είναι διαθέσιμα και πως θα τα εξασφαλίζουν οι πολίτες.

Την ίδια ώρα:

– Από την Τετάρτη 15/12 θα απαγορεύεται σε μη εμβολιασμένα άτομα να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους. Συγκεκριμένα, σε κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, αμφιθέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης, θα μπορούν να εισέρχονται ΜΟΝΟ άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest).

Αρμόδια πηγή από το υπουργείο Υγείας ανέφερε όμως ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους χώρους που θα έχουν ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις για ανήλικα κυρίως άτομα. 

Αναμονή για τη λήξη του Safe Pass

– Από το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, καταργείται το SafePass για όσα άτομα δεν έχουν λάβει την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 7 μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. Υπάρχει σενάριο για να καταργείται το safepass στους 9 αντί στους 7 μήνες

Άρα δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια διαφοροποίηση και σε αυτό το μέτρο. 

Παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν παραμένει λοιπόν ανοικτό το ενδεχόμενο λόγω επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης να υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα. Αύριο τα νεότερα. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καλοκαίρι 2020 – Λ.Κωστρίκης: Έτσι θα λειτουργούν παραλίες, μαγαζιά και επιχειρήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Υπ. Γεωργίας: Πρώτη η Κύπρος στην Ευρώπη στην ποιότητα νερών κολύμβησης

Taste and Hospitality

Η πληρότητα των ξενοδοχείων της Λεμεσού δεν ξεπερνά το 40%

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!