Πρόσωπα Φιλοξενία

Μνάσωνας Φιλήμωνος: Στην τέχνη των αλλαντικών – Μια ιστορία από το Πολιτικό

Τις μέρες των γιορτών εκτός από όλα τα άλλα πεντανόστιμα, μαγειρευτά, εδέσματα που σερβίρονται στο τραπέζι και τα αλλαντικά που συνοδεύσουν τέλεια το κρασί της παρέας μέχρι να σερβιριστεί η γαλοπούλα ή το χοιρινό. Η κυπριακή κουζίνα έχει πολλούς λόγους για να ξεχωρίζει και να γίνεται αγαπητή σε όποιον τη δοκιμάζει, ένας από αυτούς είναι και τα εξαιρετικά αλλαντικά της που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε ποικιλία και νοστιμιά από τα εισαγόμενα. Δοκιμάσαμε ότι πιο παραδοσιακό ίσως υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή και δεν είναι άλλο από τις «Φιλήμων Γεύσεις»: Από χωριάτικα λουκάνικα κρασάτα καπνιστά, αρμένικο παστρουρμά σουτζούκι, τσαμαρέλα και φυσικά χοιρομέρι.

Η ιστορία της αλλαντοποιίας μας πάει πολύ πίσω… Και συγκεκριμένα ξεκινά γύρω στο 1950, στο χωριό Πολιτικό, το οποίο βρίσκεται μόνο λίγα λεπτά μακριά από τη Λευκωσία, όταν ο παππούς της οικογένειας, ο Φιλής, μετέτρεψε το ταλέντο του στην επεξεργασία των αλλαντικών σε τέχνη, αυτήν της αλλαντοποιίας. Σήμερα τα «Παραδοσιακά Αλλαντικά Φιλήμων Γεύσεις» τα ανέλαβε πλέον η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα ο εγγονός του κ. Φιλή, Μνάσωνας Φιλήμωνος, ο οποίος έμαθε τα μυστικά της αλλαντοποιίας από τον πατέρα του κι έτσι σήμερα, «παραδίδει» σε όλους μας μαθήματα γεύσης και ποιότητας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Μεγαλώνοντας δίπλα στον πατέρα μου, μου μετέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα μυστικά της αλλαντοποιίας και μου δίδαξε να είμαι συνεπής, υπεύθυνος και να σέβομαι τον καταναλωτή. Σήμερα, κάνω πράξη όλη τη βαριά κληρονομιά του πατέρα μου αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες δουλειάς για όλα τα στάδια παραγωγής που απαιτούνται στην άψογη τελειοποίηση των προϊόντων μας”.

«Όλα τα προϊόντα είναι γνήσια χωρίς συντηρητικά και πρόσθετες χημικές  ουσίες, οπού τα  φτιάχνουμε κάτω από όλες τις συνθήκες υγιεινής στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας με τον πατροπαράδοτο τρόπο που μας έμαθαν οι προγονοί μας με στόχο να κρατήσουμε την παράδοση του τόπου μας», συμπληρώνει ο Μνάσωνας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι 10 πιο ακριβοί χώροι διαμονής στον κόσμο

Taste and Hospitality

Τεχνητοί ύφαλοι και ο καταδυτικός τουρισμός στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μάντρα της Τζιεραμίδας στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!