Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Μετανάστευση στο Ντουμπάι: Eνοίκιο €1.400 για διαμέρισμα 45τ.μ. – Κόστος ζωής  €4.000

Το Ντουμπάι είναι η πολύβουη μητρόπολη της Μέσης Ανατολής και τοπ προορισμός για Έλληνες και Κύπριους που ψάχνουν εργασία στο Ντουμπάι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν επιλέξει τη μετανάστευση στο Ντουμπάι περίπου 8.000 με 10.000 Έλληνες στα χρόνια της κρίσης. Μισθοί και δουλειά στο Ντουμπάι είναι ο νούμερο ένα λόγος για να πάρει κάποιο την απόφαση να κάνει μια μετακόμιση στο Ντουμπάι. Η μεταφορική Eurosender μας δείχνει τον δρόμο και δείτε τι θα μας κοστίσει…

Έξοδα ενοικίου

Εάν σκοπεύετε να κάνετε μετακόμιση στο Ντουμπάι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να σκεφτείτε την επένδυση σε ακίνητα, που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους αλλοδαπούς να εξασφαλίσουν άδεια διαμονής για τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Εναλλακτικά μπορείτε να σκεφτείτε την ενοικίαση, ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα υψηλά έξοδα ενοικίου στο Ντουμπάι. Θα πρέπει να υπολογίζεται 800 με 1.400 ευρώ για ένα διαμέρισμα 45τ.μ., ή 1.300 – 1.900 ευρώ σε ένα διαμέρισμα 85τ.μ.

Ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε από το κόστος ζωής στο Ντουμπάι είναι να νοικιάσετε ένα μη επιπλωμένο διαμέρισμα και να στείλετε τα έπιπλα και τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Το κόστος ζωής στο Ντουμπάι

Σίγουρα η μετακόμιση στο Ντουμπάι σημαίνει και αυξημένα έξοδα διαβίωσης. Όπως είπαμε, ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα εξοδα ενοικίου στο Ντουμπάι, αλλά και το κόστος ζωής στο Ντουμπάι. Υπολογίζεται ότι ένα άτομο μόνο του χρειάζεται για τη διαβίωση στο Ντουμπάι περίπου 2.200 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια το κόστος ζωής είναι περίπου 4.000 ευρώ. Για ένα κανονικό γεύμα υπολογίστε περίπου 14 ευρώ, ενώ ένας καπουτσίνο κοστίζει πάνω από 4 ευρώ.

Μισθοί και δουλειά στο Ντουμπάι

Όπως ίσως γνωρίζετε η εργασία στο Ντουμπάι για Έλληνες ήταν αρκετά ελκυστική προοπτική και ένας δρόμος που ακολούθησαν πολλοί. Αν και οι μισθοί στο Ντουμπάι δεν είναι όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια, παρόλα αυτά, μισθοί και δουλειά στο Ντουμπάι παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο μέσος μισθός υπολογίζεται σε περίπου 4.000 ευρώ. Στην περίπτωση μετανάστευσης στο Ντουμπάι θα μπορείτε να βρείτε δουλειά στους εξής κλάδους: τουρισμός, λιανικό εμπόριο, ψηφιακό μάρκετινγκ, κατασκευές, νομική συμβουλευτική. Και φυσικά πάντα ζητείται εξειδικευμένο προσωπικό στους τομείς της πληροφορικής και της υγειονομικής περίθαλψης.

Lamborghini και τις Bentley που εμφανίζονται ως αστυνομικά αυτοκίνητα στους δρόμους του Ντουμπάι.
Είναι μια πόλη των αντιθέσεων, με ουρανοξύστες 163 ορόφων, πολυεπίπεδες βίλες, πολυκατοικίες και μονοκατοικίες. Αναμφισβήτητα, η πόλη “ανεβαίνει ψηλά”, αλλά οι ντόπιοι προτιμούν να ζουν σε ιδιωτικές βίλες όπου δεν υπάρχουν γείτονες.
Γιατί οι ζητιάνοι στο Ντουμπάι βγάζουν περισσότερα λεφτά από εσένα;

Τα ρούχα θα πρέπει να είναι σεμνά και να συμβαδίζουν με τα ήθη της χώρας, που σε φιλοξενεί. Φυσικά και δε χρειάζεται να φορέσεις μπούρκα, όμως τα ρούχα σου θα πρέπει να καλύπτουν τα άκρα σου, δηλαδή τα μανίκια μέχρι τον καρπό, κλειστό ντεκολτέ και καλυμμένα πόδια έως τον αστράγαλο. Χρειάζεσαι ένα καπέλο ή ένα μαντήλι για να καλύπτεις το κεφάλι σου και το λαιμό στους εξωτερικούς χώρους. Η ενδυμασία σου στις βραδινές σου εξόδους δε θα σε δυσκολέψει ιδιαίτερα, αφού μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις, αρκεί να μην περπατήσεις σε δημόσιο χώρο για πολύ ώρα έτσι. Κοινώς, το αυτοκίνητο να σε αφήσει απέξω και εσύ να επιβιβαστείς πάλι άμεσα στο γυρισμό. Αντίστοιχα, στο κολύμπι μπορείς να βάλεις άφοβα μπικίνι, απαγορεύεται όμως το τόπλες.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί η κλασική Coca‑Cola βυθίζεται στο νερό, ενώ το κουτάκι της Diet Coke επιπλέει;

Mε ποσοστό θετικότητας στο 0,59% άρχισαν να προειδοποιούν για καλοκαιρινό lockdown

Taste and Hospitality

ΕΤΑΠ: Έτσι έχει εισαγάγει καινοτομίες στον τρόπο προβολής της Λάρνακας!

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!