Διοίκηση Τάσεις

Αυτό το γάλα πρόκειται να γίνει η κορυφαία τάση για το 2022

Το γάλα πατάτας θα είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις των τροφίμων του 2022, σύμφωνα με το σούπερ μάρκετ Waitrose. Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Αγγλία μπορεί σύντομα όλοι να παραγγείλουμε λάτε με γάλα πατάτας… όσο κι αν φαίνεται περίεργο.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν σε έρευνα 2.000 Βρετανών καταναλωτών, υπογραμμίζει επίσης ότι η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Όμως, ενώ οι αγοραστές έχουν την τάση να προτιμούν εναλλακτικές λύσεις βρώμης, καρύδας και αμύγδαλου αντί των γαλακτοκομικών τώρα πλέον μπαίνει στο παιχνίδι και η πατάτα.

Εξηγεί ότι οι αυξημένες αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και οι ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους οδήγησαν περισσότερους αγοραστές να στραφούν σε φυτικές επιλογές, με έρευνα από τη Mintel να αποκαλύπτει επίσης ότι οι αγοραστές ξόδεψαν συνολικά 394 εκατομμύρια λίρες σε φυτικό γάλα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, αύξηση 32% από το 2019.

Αυτό το γάλα πρόκειται να γίνει η κορυφαία τάση για το 2022 ‑ ναι, πραγματικά

Η Alice Shrubsall από την αλυσίδα Waitrose είπε πως σύντομα θα το βρίσκει κανείς στα ράφια του Waitrose τον Φεβρουάριο του 2022 για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών.

“Έχουμε δει τη δημοτικότητα του γάλακτος σόγιας, αμυγδάλου, βρώμης και μπιζελιού τα τελευταία χρόνια. Τώρα είναι η σειρά του γάλακτος πατάτας. Χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, πρόκειται να κυριαρχήσει στα μενού των καφέ τους επόμενους μήνες”, προσθέτει η Shrubsall.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Υπερτιμημένα τα ακίνητα στη Λεμεσό-Συμφωνεί το 100% των επενδυτών

Taste and Hospitality

«Σκυλάδικα»: Όταν η φωνή των τραγουδιστών μοιάζει με ασθματικό λυγμό σκύλου! (ΦΩΤΟΣ)

Σπατάλη Τροφίμων : Σύσταση ομάδας εργασίας για τη διαχείριση της

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!