Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ, τράταρε μια κούπα κουμανδαρία σε ηγέτες χωρών!

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και μάλιστα στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της διήμερης Συνόδου των Ηγετών Κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας (CHOGM), στις 19 Απριλίου 2018 «ταξίδεψε» η κουμανδαρία Κυπερούντας, ένα ιδιαίτερο κρασί το οποίο παράγεται στην Κύπρο από το 2012 και διακρίνεται για την εξαιρετική της ποιότητα. Το εν λόγω γλυκό επιδόρπιο κρασί παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια, μέσα στα οποία το κρασί ωριμάζει πάντοτε υπό τις κατάλληλες θερμοκρασίες.

Μεγάλη τιμή για την Κύπρο αποτελεί το γεγονός ότι η κουμανδαρία του Οινοποιείου Κυπερούντας ήταν ανάμεσα στα κρασιά που επιλέγηκαν σε δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Συγκεκριμένα, η κουμανδαρία Κυπερούντας προσφέρθηκε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά την επίσημη τελετή έναρξης της διήμερης Συνόδου των Ηγετών Κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας (CHOGM), τον Απρίλιο του 2018. Μεταξύ των 53 ηγετών χωρών-μελών του οργανισμού, ήταν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Αναστασιάδης.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ακόμη μέλη της βασιλικής οικογένειας και φορείς που έλαβαν μέρος στις εργασίες και όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ιδιαίτερο τοπικό προϊόν της Κύπρου .

Το Οινοποιείο Κυπερούντας βρίσκεται στην Κύπρο. Ο Πετρίτης εξακολουθεί να είναι το κρασί-σημαία του οινοποιείου ενώ η γκάμα κρασιών του Οινοποιείου Κυπερούντας διαθέτει μια πληρότητα που δεν κουράζει, καθώς διατηρεί στη σύνθεσή της ξηρά κρασιά όλων των χρωμάτων (λευκά, ροζέ, κόκκινα) και τύπων (φρέσκα και παλαιωμένα).

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας, παρότι δεν καλύπτει τις ανάγκες του οινοποιείου, επεκτείνεται σιγά-σιγά σε μια από τις καλύτερες για αμπελοκαλλιέργεια περιοχές, την Κυπερούντα και τις απότομες εδαφικά πλαγιές της Μαδαρής.

Τα κρασιά του Οινοποιείου έχουν λάβει δύο χρυσά βραβεία και μια ειδική διάκριση στον 11ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου 2018.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Crepaland: Λιχουδιά στο λεπτό!

Taste and Hospitality

Η «ελίτ» των Κυπριακών κρασιών έχει ταυτότητα: Άης Αμπέλης

Τσίπουρο – Ζιβανία και οι εκλεκτοί μεζέδες που ταιριάζουν αρμονικά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!