Άποψη Νεα της Αγορας

Κάψαμε εγκέφαλο! 20 Ιουλίου επέλεξαν την Κύπρο ως πρώτη χώρα να γιορτάζει το Φεγγάρι

Μέσω Κύπρου, σε Διάσκεψη Τύπου έγινε η επίσημη παγκόσμια ανακοίνωση της ανακήρυξης της Παγκόσμιας Ημέρας για το Φεγγάρι, που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, στις 9 Δεκεμβρίου. Την  ανακοίνωση έκαναν ο Διεθνής Οργανισμός για το Φεγγάρι (Moon Village Association – MVA) σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO).

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) ήταν διοργανωτής την περασμένη βδομάδα του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το Φεγγάρι από την Κύπρο σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Φεγγάρι (Moon Village Association). Γι’ αυτό επιλέχθηκε ο CSEO και η Κύπρος για να κάνουν την επίσημη παγκόσμια ανακοίνωση της ανακήρυξης της Παγκόσμιας Ημέρας για το Φεγγάρι.

Στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη μίλησαν, ο Πρόεδρος του Διεθνή Οργανισμού για το Φεγγάρι (Moon Village Association – MVA), Giuseppe Reibaldi, είπε ότι στο σκεπτικό τους, τα Ηνωμένα Εθνη σημειώνουν ότι η 20 Ιουλίου ανακηρύσσεται παγκόσμια ημέρα για το Φεγγάρι, καθώς είναι η επέτειος της προσεδάφισης στο φεγγάρι του πρώτου ανθρώπου το 1969. Λαμβάνοντας υπόψη τα επιτεύγματα όλων των χωρών που λαμβάνουν μέρος στην εξερεύνηση του φεγγαριού σκοπός είναι η προώθηση και η συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις ηλικίες σε αυτή τη δραστηριότητα και αυτός ήταν ο λόγος που εγκρίθηκε η απόφαση.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργος Δανός, ανακοίνωσε ότι η Κύπρος γίνεται το πρώτο ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ημέρας για το Φεγγάρι, εφαρμόζοντας εορτασμούς για αυτή την ημέρα. Τους εορτασμούς θα διοργανώνει και συντονίζει στην Κύπρο o CSEO.

Υπερπανσέληνος: Μαγικές στιγμές από το «Φεγγάρι της Φράουλας» - CNN.gr

 Επιπλέον η Κύπρος θα είναι περιφερειακό κέντρο για την εφαρμογή της Παγκόσμιας Ημέρας για το Φεγγάρι, λόγω του ρόλου του CSEO εντός του MVA και άλλων διεθνών φορέων, και θα συντονίζει αυτή την Παγκόσμια Ημέρα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Μέση Ανατολής και Αφρικής. Επίσης η Κύπρος θα μεταδίδει με διάφορα μέσα τις παγκόσμιες εκδηλώσεις και δραστηριότητές αυτής της Ημέρας, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ο κ. Δανός δήλωσε: «Ως Κύπρος νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ο Διεθνής Οργανισμός για το Φεγγάρι επέλεξε την Κύπρο όχι μόνο για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου αλλά και για να ανακοινώσει αυτή τη σημαντική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας για το Φεγγάρι». Πρόσθεσε ότι «για το μέλλον της εξερευνήσεως της Σελήνης και των μεγαλεπήβολων στόχων δημιουργίας μόνιμων βάσεων στη Σελήνη, είναι άκρως απαραίτητη μια παγκόσμια συνεργασία και ένα πλαίσιο βιώσιμων αρχών για συνύπαρξη και συνεργασία στη Σελήνη, με όλα τα θετικά αποτελέσματα για τον πλανήτη Γη». Συνέχισε λέγοντας, «Η μικρή μας Κύπρος για άλλη μια φορά, δείχνει τον μεγάλο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο να συνενώνει τα έθνη ιδίως στα θέματα του διαστήματος, που είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συνενώνουν την ανθρωπότητα για να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας, όπως την κλιματική αλλαγή. Ο CSEO συνεχίζει το έργο του για την ανέλιξη της Κύπρου σε ένα πρωτοποριακό πυλώνα συνεργασίας του παγκόσμιου διαστημικού και σεληνιακού οικοσυστήματος». Ερωτηθείς ειδικά για τον ρόλο της Κύπρου, ο κ. Δανός ότι αυτός δεν είναι απλός. Σημείωσε ότι η Κύπρος θα είναι η πρώτη χώρα από την οποία θα εφαρμοστεί η παγκόσμια ημέρα και αυτό την καθιστά ιδρυτικό μέλος.

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο - Αφιέρωμα - Σαν Σήμερα .gr

Και κάπως έτσι, με τις εκδηλώσεις μνήμης για την Τουρκική εισβολή με την κωδική ονομασία «Αττίλας» που ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου, θα γιορτάζουμε και την Παγκόσμια Ημέρα για το Φεγγάρι, ως πρωτοστάτες μάλιστα…Πολιτικά δεν θα το αναλύσω αλλά θα τολμήσω να πω, πως πρόκειται για μια  κοινωνική λεηλασία που σε μια χρεοκοπημένη χώρα (όχι μόνο οικονομικά), που οφείλει τουλάχιστον «ενός λεπτού σιγή» την μέρα που γραφόταν μια από τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας μας.

Ακόμη και η δικαιολογία αν αυτοί μας επέλεξαν , ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να φέρει ένσταση τουλάχιστον για τους “τύπους”; Να σημειωθεί ότι ενώ όλα τα ΜΜΕ μιλούν για το μεγάλο event 20 Ιουλίου 2022, ένα μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) κάνει αναφορά για τις 20 Ιουνίου 2022. Παραπλάνηση; Τρέχουν να προλάβουν; ή μήπως πάνε να μας “κάψουν τον εγκέφαλο” και για άλλη μια φορά να βρεθούμε (ΜΜΕ) για παραπληροφόρηση προς το κοινό;

Να τι γράφει Moon Village Association – MVA στην επίσημη σελίδα της

https://moonvillageassociation.org/press-release-proclamation-of-the-international-moon-day-by-the-united-nations/?fbclid=IwAR0YZapaWHw9-X16Kj3As8abD–3_MuRyft0y6Nu-OBv0hoNiuqzQsCJmXE

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Qantas Airways: Περικοπή τουλάχιστον 6.000 θέσεων εργασίας και καθήλωση 100 αεροσκαφών

Taste and Hospitality

Στα ψυγεία 7000 τόνοι χαλλούμια!

Taste and Hospitality

Αποδυνάμωση μελλοντικών κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πάφου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!