Εφοδιαστική Αλυσίδα Πρόσωπα

Pawel Sikorski: Από μάνατζερ ξενοδοχείων του Λονδίνου, στην Σίμου – Έφτιαξε Μογγολικό χωριό

Αμιγές ελληνικό χωριό της επαρχίας Πάφου, περί τα 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πόλης Χρυσοχούς. Από την πόλη της Πάφου, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του, απέχει περί τα 38 χιλιόμετρα.

Μπορεί να είναι εικόνα οδός, δρόμος και δέντρο

To Μογγολικό χωριό που έχει δημιουργηθεί διοικητικά ανήκει στο Τ/Κ χωριό Σαραμά. Μετά την εισβολή του ’74 η διοίκησή του εγκαταλελειμένου χωριού πέρασε στην Κοινότητα Σίμου. Το υψόμετρο στην περιοχή της κυμαίνεται μεταξύ 200 και 490 μέτρων, το δε τοπίο είναι διαμελισμένο από τους μικρούς παραπόταμους του Σταυρού της Ψώκας ή ποταμού της Χρυσοχούς που ρέουν κατά τους χειμερινούς κυρίως μήνες.

10590638_979917255374365_4501958994314882310_n

Από γεωλογικής απόψεως, στη διοικητική έκταση του χωριού κυριαρχούν οι αποθέσεις του σχηματισμού Λευκωσίας (ασβεστολιθικοί ψαμμίτες, κροκάλες και ψαμμιτικές μάργες), οι αποθέσεις του σχηματισμού Αθαλάσσας (ασβεστολιθικοί ψαμμίτες και άμμοι), οι γύψοι του σχηματισμού Μονής, οι αποθέσεις του σχηματισμού Κανναβιού (μπεντονίτες και ψαμμίτες), και οι αποθέσεις του σχηματισμού Λευκάρων (κρητίδες, μάργες και κερατόλιθοι). Πάνω στα πετρώματα αυτά αναπτύχθηκαν ξερορεντζίνες και εδάφη του σχηματισμού των Μαμωνιών.

Check in Cyprus: Μια εντυπωσιακή πρόταση για εναλλακτική διαμονή στην Πάφο  - Pafos Press

Η Σίμου δέχεται μια μέση ετήσια βροχόπτωση περί τα 620 χιλιοστόμετρα. Στην περιοχή της καλλιεργούνται τα αμπέλια οινοποιησίμων ποικιλιών, τα όσπρια, τα σιτηρά, τα νομευτικά φυτά, τα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιές, λεμονιές, μανταρινιές και κιτρομηλιές), οι αμυγδαλιές, οι ελιές, καθώς και λίγες πατάτες, μηλιές και αχλαδιές.

11033170_10152848173893043_1057479606733927689_n

Ο Πολωνός που τα παράτησε για να φτιάξει ένα μογγολικό χωριό

Ένας 40χρονος Πολωνός, που πριν από 14 περίπου χρόνια, αποφάσισε να αφήσει την αγχωτική και κουραστική ζωή που έκανε στο Λονδίνο, δουλεύοντας ως μάνατζερ σε αλυσίδα γνωστών ξενοδοχείων, και να μετακομίσει  στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στα πανέμορφα βουνά της Σίμου.

«Ήθελα να αλλάξω τη  ζωή μου να κάνω κάτι άλλο»

Γνώρισα ένα φίλο ένα Εγγλέζο  που είχε σπίτι στη Δρούσια. Μου είπε “Πρέπει να είσαι αυτοεργαζόμενος, για να μην έχεις κανένα στο κεφάλι σου”. Τον ρώτησα πως θα το κάνω. Μου είπε έχω σπίτι στη Δρουσια στην Κύπρο, μπορείς να πας να μείνεις για να σκεφτείς. Του είπα που είναι η Κύπρος; Έβαλα τα πράγματα μου μέσα στο αυτοκίνητο και ήρθα με αυτό στην Κύπρο.”

Η Σίμου της Επαρχίας Πάφου! - Παρουσιάζει κάτι το ενδιαφέρον, δύο όψεις:  Την Παλιά και την Σύγχρονη

Από τότε ο Πάβελ, αναφέρει στην Μαρία Ανδρονίκου, μένει εδώ, σε ένα παμπάλαιο  σπίτι στην κορυφή ενός βουνού, το οποίο ανακαίνισε μόνος του, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. “Το  σπίτι είναι φτιαγμένο από μπάλες κριθαριού, ο σκελετός είναι από ξύλα, και μέσα και έξω το σοβάτισμα είναι από χώμα και άμμο.Στην αρχή που ήρθα εδώ , ο κόσμος ερχόταν, οι φίλοι μου, και ο κόσμος που μένει εδώ και μου έλεγε «είμαι τρελός. Γιατί το κάνω αυτό εδώ, δεν έχει τίποτε, να δεις, ποιoς θα έρθει εδώ να μείνει στα βουνά. Έχει μόνο τσούρες και πρόβατα, και τα χωράφια . Αλλά εγώ είχα ένα όνειρο…”

Ήθελε να φτιάξει έναν χώρο μαγικό», κοντά στην φύση όπου ο κόσμος θα μπορούσε να μείνει για να ηρεμήσει και να έρθει κοντά στον εαυτό του. Έτσι έφτιαξε τρεις πανέμορφες σκηνές μογγολικού τύπου.Κι όταν λέμε σκηνές, δεν είναι καθόλου αυτό που φαντάζεστε! Πρόκειται για ευρύχωρες, πολυτελείς και φουλ επιπλωμένες σκηνές, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Οι σκηνές είναι παντός καιρού, με ξυλόσομπες για τα παγωμένα βράδια του χειμώνα, προσωπικά ντους και τουαλέτες και μπαλκονάκια με πανοραμική θέα στα γύρω βουνά που κόβει την ανάσα. Τα σπιτάκια τα Yurts είναι φτιαγμένα με  φυσικά υλικά. Δεν θα βρεις βίδες η καρφιά. Είναι ενωμένα με σχοινιά από μαλλιά του αλόγου και από δέρμα της καμήλας.

Μικρογραφία

Όλα τα γεύματα είναι χορτοφαγικά και παρασκευάζονται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, τον Πάβελ, και περιλαμβάνουν αυγά, χαλλούμι και φρούτα για το πρόγευμα, ενώ για το δείπνο υπάρχει και μενού για vegan και άλλες ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Kύρια φωτο:checkin

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η παιδική μου “αλητεία” – Τσίχλες τσιγάρου που έχουμε «καπνίσει» όλοι… Όλοι όμως!

Τι είναι η βιολογική γεωργία; Ορισμός, παραδείγματα και οφέλη οργανικής καλλιέργειας

Taste and Hospitality

Marie Brizard : Μια πνευματική γυναίκα που κατασκεύασε ιστορία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!