Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο έρχεται από την Κολομβία

Το Envueltos, ένα βιβλίο μαγειρικής που έγραψαν μια μάνα και κόρη από την Κολομβία, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου βιβλίου μαγειρικής στον κόσμο.

Στα φετινά βραβεία Gourmand στο Παρίσι, ο ύμνος κολομβιανής μητέρας και κόρης στις παραδοσιακές τυλιχτές σε φύλλα λιχουδιές της πατρίδας τους χαρακτηρίστηκε καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο.

Η μητέρα Zoraida “Chori” Agamez και η κόρη, η Heidy Pinto, από την πόλη Barrancabermeja (Μπαρανκαμπερμέχα) της βόρειας Κολομβίας, οι οποίες μαγειρεύουν από τα παιδικάτα τους, έγραψαν το βραβευμένο βιβλίο, με τίτλο «Envueltos», ως χρονικό της κολομβιανής προσέγγισης σε αυτή τη λιχουδιά που εκτείνεται από τα tamales του Μεξικού και της Γουατεμάλας μέχρι τα humitas της Χιλής.

Όλες οι παραλλαγές απαιτούν ένα είδος ζύμης – ή masa – από καλαμποκάλευρο ή αλεύρι γιούκας ή μπανάνας ή ριζάλευρο, την οποία γεμίζουν με νοστιμιές: είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο και άλλα κρέατα, είτε φασόλια και λαχανικά. Στη συνέχεια, τυλίγουν τη γέμιση με φύλλα καλαμποκιού ή άλλα φύλλα για να τη μαγειρέψουν, συνήθως στον ατμό.

Οι δυο τους αποφάσισαν πριν 4 χρόνια να γυρίσουν τη χώρα τους και να συγκεντρώσουν παραδοσιακές συνταγές. Οργάνωναν εργαστήρια διδασκαλίας, εστίαζαν στη masa, τη ζύμη κ.ο.κ., αλλά στη συνέχεια άρχισαν τα ταξίδια ψάχνοντας envueltos και τοπικές συνταγές –περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα τους εδώ. Στο τέλος εστίασαν μόνο στις συνταγές που χρησιμοποιούσαν αλεύρι από καλαμπόκι, γιούκα και μπανάνα, διατηρώντας τες στο μπλογκ τους, μέχρι που ο Ισπανός Daniel Guerrero θέλησε να εκδώσει τις συνταγές. Τώρα, ετοιμάζεται τρίτη έκδοση.

Τον περασμένο Μάιο, τo «Envueltos» συμπεριλήφθηκε στη Βραχεία Λίστα για τα βραβεία Gourmand και πριν λίγο καιρό μάνα και κόρη επικράτησαν έχοντας ανταγωνισμό από Ζιμπάμπουε, Μαλαισία, Ιρλανδία και Νέα Ζηλανδία και κέρδισαν τον χαρακτηρισμό «world best of the best».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Σαουδάραβας αγόρασε με 18,6 εκατ. λίρες το διαμέρισμα του Ωνάση (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Κανένα υποστατικό ανοιχτό – Οι πολίτες όμως αρχίζουν να μην αντέχουν τα μέτρα

Taste and Hospitality

Αισιοδοξία για τον τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!